Vyhněte se 3 hlavním chybám při nákupu bot. Ušetříte tisíce!

Ruku na srdce – jak velké místo ve vašem botníku či šatníku zabírají krabice s botami, které jsou sice na pohled naprosto úchvatné, ale bohužel nenositelné, ačkoli v obchodě vypadaly pohodlně. Na co si dát při nákupu obuvi pozor, aby se sbírka takových bot nerozrůstala?

Nákup obuvi není vlastně žádná věda, ale pár pravidel bychom dodržovat měli. Vyhneme se tak pozdějšímu zklamání.

Jakých chyb se musíme vyvarovat především?

Zkoušení na neadekvátní ponožku

Pokud si kupujete tenisky, zkoušejte je na ponožky, v nichž sportujete. Jestliže si zkoušíte lodičky, jsou vhodné silonky. A tak dále. Zkrátka nikdy nezkoušejte boty na ponožku, již do nich nikdy nebudete nosit. Může se totiž stát, že vám pak bota „v praxi“ najednou už nebude připadat tak pohodlná a bude vám příliš těsná, nebo naopak volná.

Příliš krátká procházka

Kolikrát se stane, že spěcháme, a tak si v obchodě prostě jen nasadíme na nohu jednu botu, zjistíme, že nám není ani velká, ani malá, a už se hrneme k pokladně. Jenže v botách obvykle nesedíme, ale také chodíme, případně sportujeme. Proto bychom si při zkoušení měli obout obě a párkrát v nich obejít regály. Jistě, neodhalíte přitom, zda v botkách vydržíte i 10 hodin v kuse, ale alespoň na nějaké ty skryté vady přece jen přijdete.

Podceňování nepohodlí

Nikdo nemáme obě chodidla naprosto stejná, jen málokdo z nás se může chlubit téměř ideálním tvarem nohou, jimž padne snad každý střevíc. Proto bychom měli být při výběru obuvi opatrnější a nekupovat v nadšení, jak jsou ty které botky úžasné, vše, co nám padne do oka, a spoléhat na to, že boty „už nějak rozchodíme“. Věřte, že pokud vás tlačí na vystouplém kotníku již v obchodě, budou vás tlačit i nadále a vy budete muset vydržet několik měsíců nepohodlí a nezřídka i bolestí. Takže nezapomínejte na pohodlí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat