Flek sem, flek tam aneb Umíte správně nanášet samoopalovací krém?

06.07.2019 | Krása a móda

Ráda byste měla snědou pleť po celý rok, ale neholdujete povalování na slunci či v solárku? Možností je použití samoopalovacího krému, který dodá vaší pleti čokoládový nádech, bez nutnosti několikahodinového smažení na lehátku. Výrobci se sice předhánějí v jednoduchosti nanášení až po výsledný efekt, ale ať děláte, co děláte, stále se na vaší pleti po několika hodinách od nanesení objevují žlutavé mapy?

Chce to trochu trénink. Poradíme vám jak na to.

Umyjte se

Samoopalovací krém nikdy nesmí přijít na upocenou nebo mastnou kůži. Před jeho nanesením se tedy vždy pořádně umyjte. Smyjete tím nejen špínu a prach, který se na mastnějších částech vašeho těla za celý den nahromadí, ale také pokožku zvláčníte a krém se bude po koupání lépe vstřebávat.

Oholte se

Nejčastější nedokonalosti, které se na kůži po nanesení samoopalovacích prostředků vybarví, jsou oranžové tečky v pórech, ze kterých rostou chloupky. Ty je potřeba odstranit, aby se póry mohly uzavřít a krém se v nich nehromadil. Není od věci zbavit se i chloupků na rukou, aby byl výsledek opravdu dokonalý.

Použijte peeling

Nevzhledné mapy mohou také vznikat na místech, kde je větší množství odumřelé kůže, tedy na kolenou, loktech, v oblasti kotníků a nártů. Abyste tvorbě map předešly, je potřeba se zrohovatělé kůže zbavit. Na hrubší místa použijte pemzu, zbytek těla pak pořádně vydrbejte s pomocí peelingu.

Odspodu nahoru

Samoopalovací krém nanášejte vždy od nejproblematičtějších míst, tedy od nohou, směrem vzhůru. Začněte na nártech a kotnících a přes lýtka, kolena a stehna postupujte směrem vzhůru. Jedině tak se vám podaří rozetřít krém rovnoměrně a nebude se hromadit v záhybech členitějších partií vašeho těla. Při nanášení nevynechejte jedinou část, včetně krku, uší nebo podpaží, abyste si nevytvořily tmavá ohraničení neošetřených partií, které pak budou zářit na dálku.

Vyčkejte

Po nanesení krému je dobré alespoň čtvrt hodiny počkat, než se krém vstřebá a zaschne. Neoblékejte se, ani si nelehejte na gauč, snažte se prostě nesetřít krém dříve, než dokonale zaschne. Dávejte si také pozor na oblečení. Některé přípravky mají tendenci barvit, pokud se zpotíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat