Pokazit první dojem? Není nic snazšího… aneb 4 vady na kráse

Slyšíme to odmalička a učíme to i naše děti – neposuzuj člověka podle prvního dojmu. Bohužel, svět se tímhle pravidlem stále neřídí. A tak vždycky musíme myslet na to, jaký první dojem uděláme.

Někdo, kdo nás vidí poprvé, nemá šanci poznat naši povahu nebo schopnosti. Je ovšem schopný udělat si obrázek o tom, jak o sebe pečujeme, jaký máme vkus, jak umíme odhadnout situaci a adekvátně se podle ní obléci. A tak (bohužel) na prvním dojmu vždy záleží. Čím si ho zaručeně pokazíme?

Ukážete toho moc

Jedna věc je vypadat svůdně, druhá věc je vypadat lacině. Chcete-li třeba na první schůzce udělat na potenciálního partnera dobrý dojem, není účelem odhalit co nejvíce kůže. Chce to trochu vybalancovat – klidně ukažte krásně tvarované nožky v minisukni, ale už k ní nevolte top s výstřihem až do pasu. Anebo se pochlubte dekoltem, ovšem pak sáhněte po dlouhé sukni nebo kalhotách. Všeho moc škodí (jen pro pořádek – na formálních schůzkách nebo třeba pracovních pohovorech se „sexy dojem“ nevyvolává, tedy pokud se neucházíte o práci v erotických službách).

Přeženete to s make-upem

I když zvolíte to pravé oblečení, může vám „ujet ruka“ s make-upem. A to také není dobré. Líčení má vždy odpovídat situaci, pro kterou je volíte – jiný make-up zvolíte večer, jiný přes den, jinak se namalujete do luxusní restaurace, jinak do divadla nebo na diskotéku. Ani v jednom z případů však není dobré vytvořit si na tvářích zcela nový obličej nebo vypadat, jako byste si nasadila masku. Méně je více – stačí zakrýt nedostatky a zdůraznit přednosti. Zbytek už pak upravíte podle příležitosti.

Neodlakujete si nehty

Nemyslete si, že se bude člověk, jenž vás vidí poprvé, soustředit jen na to, co máte na sobě a jak jste se nalíčila. Mnoho toho o vás napovědí i ruce. Mají být pěstěné, jemné, s upravenými nehty (to už mimochodem věděly a prosazovaly naše babičky). Pokud patříte k ženám, jež si lakují nehty, nikdy nezapomínejte na to, že lak nehty zdůrazní, přitáhne k nim pohled, a tak není nic horšího, než ukázat svému protějšku oloupaný lak. Práce s odlakovačem trvá pět minut. Rychloschnoucí lak je suchý za několik sekund. Takže už nemáte žádné omluvy a výmluvy pro to, že jste na schůzku (soukromou i pracovní) dorazila s oloupaným lakem.

Příliš se navoníte

Krásná vůně by měla patřit ke každé ženě (i muži, mimochodem, i když v tomto ohledu je ještě spousta práce), ovšem ani ta se nesmí přehánět. Vy už po nějaké době nemusíte svůj parfém vnímat tak intenzivně, a tak se může lehce stát, že jej aplikujete stále větší a větší množství, takže lidé ve vaší blízkosti začnou pomalu trpět. A co je horší, v někom, koho vidíte poprvé, můžete vyvolat dojem, že přílišným množstvím parfému skrýváte třeba fakt, že nejste zrovna fanda do osobní hygieny…
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat