Jahody jako kosmetika: Co všechno dokážou s vaší pletí

Máte na zahrádce jahody? Možná vás překvapí, že tyto symboly léta podporují nejen dobrou kondici, ale i krásu. Vždyť přispívají k léčbě akné, zpomalují tvorbu vrásek a zachovávají elasticitu kůže. Pomohou vám také vyrovnat tón pleti!

Jahody jsou nejen chutné, ale i nesmírně zdravé. Prostřednictvím četných studií bylo zjištěno, že regulují cholesterol, posilují imunitní systém a poskytují prevenci před rakovinou, zatímco chrání pokožku před UV zářením. Objevují se však i názory, že tenhle poklad příznivě ovlivňuje krátkodobou paměť i metabolické funkce, přičemž omezuje pravděpodobnost diabetu. I vy patříte ke skalním fanouškům těchto šťavnatých plodů? Pak vás jistě zaujme fakt, že jahody nesvedou dobrodiní jenom v žaludku. Co se stane, pokud je rozmělníte a aplikujete na obličej jako masku?

Mladistvý vzhled, po němž toužíte

Lahodné pochutině ve tvaru srdce nelze upřít, že bojuje proti stárnutí kůže. V čem vězí její tajemství? Za omlazovací schopností stojí obsažené antioxidanty a kyselina ellagová. Ta předchází destrukci kolagenu a zpomaluje tvorbu vrásek. Zároveň působí protizánětlivě a zachovává v kondici elastická vlákna v pokožce. A to zní slibně, nemyslíte?

Voňavý peeling, který si zamilujete

Exfoliace. To je termín, kterým se označuje odstraňování odumřelých kožních buněk z povrchu pleti, čímž se otevře cesta všem výživným látkám z používané kosmetiky. Proč je to dobrá věc? Všechna zkrášlovadla, na která tak sázíte, se rázem stanou mnohem účinnější, jelikož proniknou do hloubky kůže. Tento druh „úklidu“ je rovněž vhodný také v případě rozšířených pórů i nestejnoměrném zabarvení. Dlužno dodat, že jahody lze jako peeling využít i na chodidla a ztvrdlé paty.

Neobvyklá léčba akné

Přestože dávno nejste v pubertě, trpíte, a to doslova, na akné? Řešení této nepříjemné patálie představuje maska ze zmíněných plodů. Červené poklady díky svému složení odstraňují přebytečný maz, nečistoty i škodliviny, a to včetně toxinů. Také podporují regeneraci kožních buněk, takže platí za nekompromisního bojovníka proti uhříkům, vřídkům a otravným pupínkům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat