Trápí vás křečové žíly? Víme jak na ně vyzrát jednou pro vždy!

24.09.2019 | Krása a móda

Křečové žíly, křečáky, varixy, metličky… ať už jim říkáme jakkoliv, jedná se onemocnění, které není radno podceňovat. I když nemáte žádné jiné obtíže a může se vám zdát, že se jedná o pouhý estetický problém, buďte na pozoru. Neléčené křečové žíly mohou skončit bércovým vředem nebo trombózou. Nelekejte se a přijďte k lékaři včas. Nemáte se čeho obávat, moderní postupy léčby křečových žil jsou šetrné, bezbolestné a nevyžadují ani nošení kompresivních punčoch.

Jak poznám křečové žíly?

Při jakémkoli podezření na křečové žíly je vhodné objednat se k cévnímu chirurgovi na sonografické vyšetření žilního systému. Jedině tak lze 100 % odhalit, jak na tom vaše žíly jsou. Mezi varovné signály, které upozorňují, že s vašimi cévami není něco v pořádku, patří výrazná žilní kresba na dolních končetinách, množící se popraskané žilky, vystouplá céva, časté pocity těžkých nohou, otoky a bolesti či křeče v nohách.

Jak vznikají křečové žíly?

Křečové žíly způsobuje žilní nedostatečnost. Při navracení odkysličené krve zpět k srdci proti gravitaci jí pomáhají svaly, které vytlačují krev směrem nahoru, a žilní chlopně, které brání jejímu zpětnému průtoku. Když se začnou žilní stěny oslabovat, zvýší se tlak uvnitř žil, chlopně přestanou dostatečně těsnit, krev přestane proudit jedním směrem a vrací se zpět. Krev se začne hromadit, zvyšuje se žilní tlak v povrchových žilách, žíly se zvětšují a dochází k prvním obtížím.

Moderní léčba křečových žil bez bolesti a rekonvalescence

Dříve bylo zvykem nemocné žíly uzavřít a z těla doslova vytrhnout, což je poměrně drastická metoda způsobující otoky, modřiny, bolest, a vyžadující několikatýdenní nošení kompresivních punčoch a zdravotní neschopnost. Moderní metody léčby křečových žil se hodí pro odstranění širokého spektra obtíží. Principem léčby je poškození žíly zevnitř bez jejího mechanického odstranění z těla pryč. Využívá se k tomu tepelná energie (laser a radiofrekvence), sklerotizační látka nebo se žíly lepí tkáňovým lepidlem. Při těchto šetrných postupech se nemocná žíla uzavře a postupně se změní se ve vazivový proužek. Její funkci převezme zbytek zdravého žilního systému. Rekonvalescence je mnohem kratší a mírnější než u klasické operace křečových žil.

„V týmu oddělení cévní chirurgie v Asklepionu vyvinuli specialisté pozoruhodný systém ošetřování nejrůznějších forem onemocnění křečových žil. Při dokonalém vyšetření ultrazvukem kombinují řadu nejmodernějších metod v čele s laserem o vlnové délce 1470 nm a novinkami Clarivein a Venaseal,“ říká doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., majitel Institutu Asklepion.

Po 20minutové operaci křečových žil odcházíte okamžitě po svých

Operace křečových žil tkáňovým lepidlem je jedním z nejmodernější trvalých způsobů léčby křečových žil. Operační výkon trvá pouhých 20 minut a nijak vás neomezí, ihned po jeho skončení uvidíte i ucítíte výsledky a můžete se vrátit k běžným aktivitám. Po nastoupení účinku lokálního anestetika cévní chirurg zavede za sterilních podmínek a pod kontrolou ultrazvukem do nemocné žíly katetr. Poté z něj aplikuje malé množství lepidla po celé délce nemocné žíly a ultrazvukovou sondou ji tlakem zalepí. Žíla se okamžitě uzavře. Tato metoda je velmi šetrná a nevyžaduje žádnou rekonvalescenci. Po ošetření pacient odchází po svých bez nutnosti komprese speciální punčochou a následných omezení. Může se vrátit k běžným aktivitám. Navíc i výsledky uvidí okamžitě.

„Ošetření systémem VenaSeal je určeno pro pacienty se širokým spektrem obtíží. Od estetických vad, kmenových a tubulárních varixů, po svědění, křeče a otok končetin, stejně tak jako pro pokročilá stadia s již vyvinutými pigmentacemi, chronickou atrofií a zánětem podkoží, probíhajícím či zhojeným bércovým vředem,“ říká cévní chirurg MUDr. Radek Vyšohlíd.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat