Nepodceňujte noční péči o pleť, výsledky uvidíte během pár týdnů

27.10.2019 | Krása a móda

Péče o pleť je někdy tak trochu alchymie. Její úspěch totiž závisí hned na několika proměnných a pozitivní výsledky se nemusí dostavit ani tehdy, když máte pocit, že jste udělali vše správně. Proto se společně tentokrát zaměříme na noční péči, kterou mnozí podceňují.

Regenerace přes noc

Noční péče o pleť je přitom alfou a omegou zdravé pokožky. Zatímco ve dne se pleť brání okolním vlivům, jako je prach, vítr, UV záření, znečištění, inverze či cigaretový dým, v noci má několik hodin na vstřebání veškerých živin a na přípravu na další den. Je proto potřeba ji v tomto procesu jít trochu naproti a dopřát ji to nejlepší.

A přestože je možné do určitého věku potřeby pokožky ignorovat a nechat ji čerpat sílu pouze ze spánku a z životosprávy, časem každý přijde na to, že každodenní čištění a osmihodinový spánek už prostě nejsou dostačující. Na řadu tak přichází nejrůznější noční krémy, které mají díky svému složení pozitivní efekt na vitalitu a odolnost pleti.

A jaké přípravky byste tedy měli vyhledávat?

Noční krém je základ

Noční krémy by měly obsahovat více vyživující složek než krémy denní. Proto jsou často hutnější a zdají se být mastnější. Noční krém by měl být od určitého věku samozřejmostí a je dobré jej zařadit do svých pravidelných kosmetických rituálů. Krém aktivně působí na kožní buňky během spánku, kdy pokožka přijímá všechny minerály, stopové prvky a regenerační složky. Noční krém je také mastnější než denní, čímž pomáhá vyrovnávat vlhkost kůže a celkově zlepšuje texturu pleti.

Vyživující séra

Výživu pleti lze však podpořit i minerální emulzí či oživujícím sérem. Faktem zůstává, že si pleť na noční krémy po určité době zvyká, a proto je vhodné noční péči trochu oživit. Vživující séra a emulze jsou ideální pro intenzivní noční regeneraci unavené, suché a citlivé pleti. Pokožka je díky nim po ránu velmi hebká a vyhlazená a postupně se stává odolnější vůči nepříznivým vlivům okolního prostředí. Jelikož je však emulze velmi silná, měla by se používat třikrát až čtyřikrát týdně místo nočního krému. Séra mají silný revitalizující účinek, proto je vhodné je používat třikrát týdně, taktéž místo nočního krému.

Dostatek odpočinku

V péči o pokožku však nelze podceňovat ani již zmiňovaný dostatek odpočinku. Během noci se totiž v pokožce odehrává množství chemických procesů a dostatečně dlouhý odpočinek je tak stěžejní. Při zdravém a kvalitním spánku kůže doplňuje to, co jí chybí, obnovuje, regeneruje a vytváří nové buňky, kterými nahrazuje ty odumřelé. Proto většinou po probdělé noci vidíme následek nejvíce právě na obličeji, kterému stačí jediná noc a okamžitě nám to vrátí i s úroky. Při dlouhodobém nevyspání poté můžeme pozorovat, že má obličej nezdravý vzhled a pleť je více náchylná k poškození. U zdravého a dostatečně dlouhého spánku tak noční péče o pokožku začíná i končí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat