Božsky hladké nožky na léto! Depilace není věda. 6 triků, jak na to

S teplým počasím přicházejí sukně, šaty, šortky, plavky apod., a tak na scénu nastupuje i téměř každodenní zbavování se nežádoucích chloupků. Není to, pravda, zrovna nejzábavnější činnost na světě a často je výsledkem i podrážděná pokožka. Jak tomu zabránit?

Přes zimu si naše tělo trochu odpočinulo – ne každá z nás měla celé ty měsíce, kdy jsme nosily kalhoty nebo silné neprůhledné punčocháče, nohy bezchybně oholené, ovšem s příchodem jara a léta nastává pro všechny žiletky, depilační strojky, krémy či vosky pravý ráj. A zatěžkávací období pro naši kůži. Jak podráždění pokožky maximálně předejít?

1.    Žádná námaha po vosku

Pokud k depilaci používáte vosk, jednak byste měla počkat, až budou chloupky dostatečně dlouhé, aby měla depilace vůbec smysl a nezatěžovala pokožku (samozřejmostí je ošetření kůže zklidňujícím hydratačním mlékem apod.), jednak se alespoň 24 hodin po absolvování procedury vyhněte například opalování nebo namáhavému cvičení. Kůži musíte dopřát klid na regeneraci.

2.    Napněte pokožku

Při klasickém holení žiletkou se snažte pokožku maximálně napnout, aby byl její povrch co nehladší a nejrovnější – tím zmenšíte riziko oděrek a drobných ranek. Pokud vás trápí po holení (především v tříselné oblasti) zarudlé a svědící pupínky, zkuste chloupky holit po směru, nikoli proti směru růstu, dojde k mnohem menšímu podráždění pokožky.

3.    Nejlepším časem je večer

I když se vám může zdát, že nejlepším okamžikem pro depilaci je chvíle těsně před odchodem, abyste si byla opravdu jistá, že po chloupcích není ani památky, mnohem vhodnější je zbavit se nežádoucího porostu večer předtím. Předejdete tak podráždění čerstvě oholené pokožky slunečními paprsky, chlorovanou vodou z bazénu, solí v moři atd. Přes noc se kůže uklidní. A nebojte, za těch pár hodin vám chloupky nijak viditelně nepovyrostou!

4.    Zkuste depilační krémy

Pokud je pro vás depilace voskem příliš bolestivá a žiletka nechává vaši pokožku nepříjemně podrážděnou, zkuste depilační krémy. Na trhu jich najdete spoustu a většina z nich v současnosti pokožku nezatěžuje tolik jako některé krémy v minulosti. Holení je sice možná rychlejší, ale krémy depilují o něco dokonaleji, takže je nemusíte používat tak často.

5.    Nepodceňujte gely

Spousta z nás nepoužívá při holení chloupků holicí gely či pěnu, ale sáhne po mýdlu nebo sprchovém gelu. Jenže přípravky na holení manipulaci s žiletkou usnadňují mnohem více než mýdla (snižuje se tak riziko pořezání apod.), navíc hydratují pokožku. A pokud nechcete investovat do speciálního holicího gelu, můžete si půjčit partnerův – efekt je v podstatě stejný.

6.    Na ostří záleží

Žiletky na jedno použití jsou na jedno použití. Ostatní byste měla vyměnit asi tak po 10 použitích (některé kvalitnější břity vydrží o něco déle). Vyplatí se rovněž investovat do strojku s více břity (4 nebo 5), jsou účinnější.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat