Dáma se (stále) pozná podle nohou...

26.05.2011 | Krása a móda

Může nosit šaty od módního návrháře či značkové lodičky – pokud ale má popraskané paty a oloupaný lak na nehtech, není dámou, praví mnoho lexikonů společenského chování. Jak tedy správně pečovat o elegantní dámskou nožku?

V teple domova

Jen s jedním párem nohou si musíme vystačit na náročné cestě životem. Proto si je hýčkejme. Což takhle dopřát nohám každý večer po umytí masáž? Třeba vonným olejem nebo změkčujícím krémem, co zabrání popraskání ztvrdlé kůže? Zásyp zas pomůže potícím se nohám. Vsákne vlhkost a brání tak množení bakterií a plísní.

Pryč s přerostlými nehty

Aspoň jednou za měsíc je nutné si ostříhat nehty. Stříhat se mají postupně, vícekrát. Předejdeme tak třepení nehtů. Velmi důležité je rovné zastřižení nehtu, jinak nehty rády „zarůstají“. Nehet nezkracujeme na minimum, jinak hrozí zraňování nehtového lůžka. Čas od času je výborná koupel nohou a obroušení ztvrdlé pokožky škrabkou na paty.

V péči profesionálů

Medicinální pedikúra. Specialista používá vysokofrekvenční frézku s různými nástavci. Jde o bezbolestné ošetření zrohovatělé pokožky. Pedikéři však umí mnohem víc. Trápí-li vás kuří oka, návštěvu salonu neodkládejte. Dnes jsou sice běžně k dostání náplasti k odstranění kuřích ok, ale pokud si je špatně nalepíte, můžete si rozleptat okolní kůži. Diabetikům se taková poškození mohou hojit dlouho a komplikovaně. Problémy se zarostlými nehty vás mohou zbavit kovové špony. Použít je však smí jen atestovaný pedikér.

Jak si vybrat salon

Nejlepší vizitkou pedikérského salonu je čistota a pořádek. Pokud se v zařízení používají i skalpely a další ostré nástroje, je důsledná hygiena pracovníků a sterilita nástrojů nezbytná. Na viditelném místě by měly viset doklady o vzdělání pedikérů. Neméně důležitá je i příjemná atmosféra a personál. Vždyť pedikúra má být i chvilkou k relaxaci.

Stačí čtvrthodinka denně a krásné nohy nemusí být jen snem. Profesionální pedikúra je investicí do krásy, která se vyplatí. Ale vybírejte pečlivě. Při použití skalpelu a poranění vám mohou hrozit různé infekce. Dobrým rádcem proto může být i web České podiatrické společnosti.

Převzato z: www.krecove-zily.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat