Perfektní letní make-up za pár minut? Jde to!

Kolik času vám ráno zbývá na líčení? 15 minut, 5 minut, 2 minuty nebo ani to ne? A přesto je snadné vyběhnout z domu s dokonalým make-upem. Nevěříte? Máme návod!

V létě není potřeba tolik make-upu. Jednak umí sluníčko s pletí skoro zázraky (ovšem pozor, nemáme na mysli nějaké opalování, pamatujte na rakovinu kůže!), jednak se v teplejším počasí více potíme, takže s hutnějším make-upem (zvláště když se pěkně rozpouští) raději opatrně.

Takže jak se v létě nalíčit a neztratit při tom ani o minutku navíc?

Když máte…

… 15 minut
To je vlastně poměrně luxusní čas – stihnete toho spoustu. Ze všeho nejdříve se zaměřte na oči. Proč je nezdůraznit linkou? Černá je zbytečně tvrdá a u některých typů žen může působit až vulgárně, navíc k dennímu líčení se do slunečních dnů příliš nehodí. Takže sáhněte třeba po švestkové nebo smaragdové (záleží na odstínu pleti a barvě očí). Obkružte linie řas (dole i nahoře), pokud to tvar vašich očí dovoluje, klidně si zahrajte na Kleopatru apod. Pak vezměte do ruky třpytivý bronzer a naneste ho malé množství na tváře (nepřežeňte to, cílem je dodat pleti zdravý odstín, ne zdání hodně nepovedeného solárka). Nakonec na rty naneste lesk. A pokud vám zbyl ještě čas (jakože nejspíš ano), dolaďte svůj vzhled k dokonalosti nalakováním nehtů – nebojte se výrazných a zářivých barev, tohle léto „letí“ třeba oranžová, azurová apod.

… 5 minut
Pět minut možná není pro většinu z nás dost času na to, abychom zvládly perfektní oční linky, takže je nutné zdůraznit oči jinak. Co třeba zlatými stíny? Nemusejí být nutně výrazné, přece jen jde o denní líčení, spíš by měly oči prozářit a dodat jim třpyt. Pak naneste broskvovou nebo korálovou tvářenku (záleží na odstínu pleti), která zlatou pěkně doplní a vám dodá zdravou svěží barvu, a vše doplňte světlejší rtěnkou nebo leskem (samozřejmě nemyslíme ultra světlé rtěnky, jejichž nositelky vypadají, jako by byly po nějaké ošklivé chřipce, v horším případě po smrti…).

… 2 minuty
Tady už jde možná do tuhého, ale dvě minuty jsou pro krásu pořád ještě spousta času. Popadněte pudr a tvářenku, naneste a pak se zkuste zaměřit na rty. Rtěnka dokáže udělat divy, a protože letos v létě dominují především zářivé a výrazné barvy, jděte do nich (možná byste se divily, ale oranžová, samozřejmě v příslušném odstínu, sluší v podstatě každému typu pleti, jen je třeba najít odvahu ji vyzkoušet). Pokud přece jen nechcete rtěnku hodně zvýraznit, naneste ji nikoli přímo, ale pomocí prstu – trochu tak zmírníte lesk a barva bude působit spíše matně.

… 1 minutu

Nic není ztraceno, ale budete si muset vystačit s málem – takže vezměte řasenku a naneste (pěkně vám zdůrazní oči a nezabere víc než pár vteřin), poté aplikujte pudr a nakonec tvářenku. Skvělým pomocníkem jsou v časové tísni tvářenky krémové, které se snáze nanášejí (nepotřebujete štětec, stačí prsty). A je to.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat