Anna Wintour vyzvala módní průmysl, aby netvořil jednorázovou módu

Globální ekologickou krizi už si zřejmě uvědomila také šéfredaktorka nejslavnějšího módního časopisu světa. Nebo se tak snaží aspoň působit líbivými prohlášeními. Anna Wintour držící pevně v rukou americký Vogue několik desetiletí teď vyzvala módní průmysl, aby přestal tvořit módu na jednu sezonu a jedno použití. Návrháři se mají snažit tvořit věci tak, aby je lidé mohli nosit několik let, či dokonce generací.

„Myslím si, že pro nás všechny to znamená, že se musíme daleko více zaměřit na řemeslnou dokonalost, na tvůrčí stránku a méně na to, že budeme produkovat oblečení, které po jednom nošení vyhodíme. Svým příznivcům či čtenářům musíte říct, že je důležité si oblečení uchovat, vážit si ho a nosit ho opakovaně, a jednou ho možná předat dceři nebo synovi, záleží na případu,“ prohlásila Anna ve svém videopříspěvku na YouTube.

Nedávno také poradila mladým adeptům oděvního designu, aby nesledovali současnou tvorbu a byli originální.

„Pamatujte na to, že mládí má vedoucí úlohu… Je důležité hledat talent, který chce posouvat hranice, který není ovlivněn tím, co dělají jiní návrháři. Raději se dívejte na jejich kolekce a hledejte to, co není sice krásné, ale je silné a odvážné, co není žádný střední proud. Musíte najít svůj hlas,“ míní Wintour.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat