Léto ještě nekončí. Čtěte, která místa zapomínáme chránit před sluncem!

I když si myslíte, že jste své tělo pokryli ochranným krémem s UV faktorem od hlavy až k patě, určitě jste na nějaké místo zapomněli. Pokud v září na svou letní dovolenou teprve vyrážíte, měla byste určitě vědět, která místa opomíjíme nejčastěji.

Paradoxně často ignorujeme partie, jež jsou slunci vystaveny poměrně intenzivně. A každé takové opomenutí může skončit velmi bolestivými spáleninami. Takže na která místa na našem těle se rovněž zaměřit?

Špičky uší
Každý, kdo si z pláže odnášel bolestivé puchýře na ušních lalůčcích, vám potvrdí, že už si je v životě namazat nezapomene. Vy si raději takovou zkušenost ušetřete a uši chraňte opalovacím krémem.

Hlava
Teď nemáme na mysli obličej, ale povrch hlavy s vlasovou pokrývkou. Pokud máte (především muži) na temeni vlasy řídké, rozhodně tuto část pořádně namažte přípravkem s ochranným faktorem! Pokožka hlavy je velmi citlivá, takže spálená vás může hodně potrápit. Především ženy by pak neměly zapomínat na pěšinku ve vlasech apod.

Podpaží
Že do podpaží se slunce nedostane? A co když u vody usnete s rukama za hlavou? Může se stát, že nějakou dobu nebudete schopni připažit…

Nárty
Stehna a lýtka si namaže každý, ale spousta z nás úplně opomíjí nárty. A to se nám může pěkně vymstít. Takže nezapomínejte, že i tyto partie potřebují chránit.

Oční víčka
Pro okolí očí je typická velmi jemná a citlivá pleť. A spáleniny v těchto partiích jsou nejen nesmírně bolestivé, ale mohou způsobit i vážné problémy. Takže pro ně platí to, co je popsáno výše. Chraňte je.

Vlasová linie
Obličej pečlivě namazaný krémem s UV faktorem? Výborně. Ovšem nebezpečí hrozí, pokud si následně dáte vlasy třeba do culíku, nebo se vám mokré při plavání odhrnou více z čela a odhalí tak vlasovou linii, hrozí vám nepříjemný pruh spálenin. Nezapomeňte tedy aplikovat krém i do této oblasti.

Během opalování můžete dodat pokožce nádherně zlatavý odstín. Mléko na opalování s betakarotenem podporuje její krásné a dlouhotrvající opálení a zároveň pokožce poskytuje spolehlivou ochranu před spálením a předčasným stárnutím. Hydrolipidový komplex ji zároveň chrání před vysoušením a udržuje ji jemnou a pružnou.
Mléko na opalování Nivea s betakarotenem OF 6, 185 Kč

Dermaheal nezapomíná ani na letní měsíce a dovolené strávené u moře, kdy si musíte pokožku chránit, a to speciálně pokožku obličeje.
Dermaheal opalovací krém SPF 30, 70 ml, 396 Kč

Opalovací krém Bioderma s velmi vysokou ochranou s faktorem SPF 50+ na citlivou pleť, podporující a prodlužující přirozené opálení pokožky.
Photoderm Bronz SPF 50+, 40 ml, 479 Kč

100% neviditelná a spolehlivá ochrana před slunečním zářením. Speciální průhledné a nemastné složení spreje na opalování Nivea se ihned vstřebává, nelepí a nezanechává mastný a viditelný film. Vysoce účinný poměr UVA a UVB filtrů poskytuje pokožce okamžitou ochranu před slunečním zářením. Je voděodolný.
Neviditelný sprej na opalování Nivea OF 30, 319 Kč

Maximální ochrana rtů a citlivých míst těla (jizvy, nos,uši, ramena, nárty) před sluncem. 
Photoderm MAX SPF 50+ Tyčinka na rty a citlivá místa, 8 g, 329 Kč

Extra lehká ochrana před slunečním zářením. Díky svému lehkému voděodolnému složení se velmi snadno roztírá, téměř ihned vstřebává a zároveň nezanechává na pokožce žádné bílé stopy.
Vyvážený poměr UVA a UVB filtrů poskytuje pokožce okamžitou ochranu před spálením a předčasným stárnutím vlivem slunečního záření.
Lehké pečující mléko na opalování Nivea OF50+, 385 Kč

Vysoká sluneční ochrana ve spreji SPF 30, která podporuje zhnědnutí pokožky a prodlužuje odstín opálení. 
Photoderm Bronz SPF 30, 200 ml, 569 Kč

Vysoce účinné UVA/UVB filtry chrání pokožku před škodlivým slunečním zářením a spálením v transparentním spreji Eucerin.
Transparentní sprej SPF 30 Eucerin







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat