V chladném počasí trpí rty, vlasy i nehty. Jak o ně v tomto období pečovat?

S nástupem sychravého počasí dostává naše tělo pořádně zabrat. Je nuceno vypořádat se s velkými teplotními výkyvy při přechodech z tepla do zimy a obráceně, což má na svědomí, že obranyschopnost našeho těla jede na plné obrátky. Není divu, když naše nehty, vlasy, pleť a rty nevypadají v zimě tak, jak bychom si přáli.

Vlasy

Na kvalitu vlasů v zimním období nemá vliv jen chladné prostředí, kterému je vystavujeme, ale také nošení čepic a přechody z tepla do zimy. V prvním případě jde o riziko zapaření pokožky hlavy, což se projevuje především svěděním a tvorbou lupů. V případě, že strávíte půl dne v helmě na horské sjezdovce, koledujete si i o tvorbu mykotických onemocnění. Přechody z vytopených místností do venkovního mrazu zase vlasy oslabují a způsobují jejich křehnutí.

Vlasům pomůžeme především dodržováním kvalitní životosprávy. V zimě je více než jindy vhodné, abychom dodržovali dostatečný příjem živin, které jsou pro zdravé vlasy důležité. Nabízí se zejména konzumace ovoce a zeleniny, dále potraviny bohaté na železo, vápník, jód, zinek, křemík a vitaminy A, E a C. Vitaminy můžete doplňovat i v tabletkách.

Zaměřte se také na výběr správné kosmetiky. Nakupujte vyživující šampony a dopřávejte svým vlasům alespoň jednou týdně regenerační zábal. Ideální jsou bezoplachové péče, které chrání vlasy neviditelnou vrstvou.

Nehty a rty

Nehty v zimě křehnou a pokožka rukou je vysušená. Základem pro jejich zdravý vzhled je dostatek tekutin, které udrží nehty pružné. Výživné krémy by měly být nedílnou součástí vašeho kosmetického arzenálu. V zimě je skvělým pomocníkem olejová lázeň, kterou byste svým nehtům měli dopřát alespoň dvakrát týdně.

Vytvořit domácí lázeň není nic složitého. Postačí vám k tomu olivový nebo kokosový olej, který zahřejete na vám příjemnou teplotu a ruce do něj na čtvrt hodinky ponoříte. Venku rozhodně nezapomínejte na teplé rukavice.

Rty je v zimě nutné chránit před chladem a větrem. Používání hutných pomád je tedy nezbytností. Jednou denně odstraňte kartáčkem na zuby a teplou vodou zbytky odumřelé kůže a naneste na rty trochu medu. Ten pokožku vyživí, zhojí drobné prasklinky a vaše rty budou vláčné a regenerované.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat