Co všechno vám hrozí pokud nosíte vysoké podpatky

Zrovna přemýšlíte, co si oblečete zítra do práce? Pokud budou součástí pečlivě zkombinovaného outfitu i vysoké boty, měli byste vědět, že způsobují bolesti zad a křeče v lýtkách. „Vyfasovat“ kvůli nim můžete i osteoporózu!

Boty s vysokým podpatkem jsou takovým typicky ženským „poznávacím znamením“. Převážná většina příslušnic něžného pohlaví má alespoň jeden pár ve své sbírce, přičemž zhruba 49 % si tímto elegantním způsobem přidává centimetry dnes a denně. Alespoň takhle to vyplývá z aktuálních statistik. Zatímco z estetického hlediska je tento módní doplněk k nezaplacení, z toho zdravotního není jeho nošení žádná hitparáda. Co všechno kvůli podpatkům doslova trpí?

Záda jako paragraf

Poslední dobou vás často „berou“  záda? S největší pravděpodobností za to můžete poděkovat botám, které rozhodně nepatří k nejnižším. Britský server The List nedávno zveřejnil poznatky jisté studie, jež sdělují, že „chůdy“  z botníku negativně působí na páteř. Ta jejich vlivem vybočuje ze správného zarovnání, což slibuje palčivé bolesti v kříži. Už po pár krocích dochází také k vyvíjení tlaku na přední části chodidel, protože tělo se všemi silami snaží zachovat rovnováhu. To podle expertů realizující zmíněný výzkum podporuje jeho naprosto špatné a nevyhovující držení.

Ach, ta kolena

Nad tím, že mnohahodinovou pracovní dobu hodláte trávit ve vyšších lodičkách či kozačkách, příliš nejásají ani kolenní chrupavky, které čelí velké zátěži. Ovšem co je to proti výrazně zvýšenému riziku osteoporózy nebo artritidy! Ano, i tahle hrozba je totiž v sázce. Tedy za předpokladu, že jmenovaný typ obuvi člověk nosí pravidelně.

Křeče? Nic neobvyklého

Bolestivé křeče v lýtkách jsou většinou spojovány s nedostatkem hořčíku, chabým pitným režimem, chronickým stresem i nadměrnou konzumací kávy. Málokdo si je ale ochotný připustit, že za otravné záškuby a prapodivné mravenčení bývají zodpovědné také podpatky. Je to proto, že zkracují šlachy a svaly, jež se nepřirozeně napínají více, než by jim bylo příjemné. Ani tohle na klidu zrovna nepřidá…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat