3 věci, které byste měli vědět o domácím barvení vlasů

Pokud toužíte změnit barvu vlasů a nechcete navštívit kadeřníka, ale zkusíte barvení v domácích podmínkách, mějte na paměti následující skutečnosti.

Předně je třeba si uvědomit, že výsledná barva velmi pravděpodobně nebude vypadat jako ta, co má na vlasech slečna z krabičky od barvicí emulze. Obrázek je ilustrační a výsledek na vaší hlavě ovlivňuje celá řada věcí.

1.   Předchozí barvení a přirozená barva

Jen málokdo z nás má jeden vlas jako druhý, v jednom jediném odstínu. I když jste si vlasy nikdy předtím nebarvila, může se stát, že barva konečků a kořínků se o nějaká ten odstín liší, a může se proto stát, že se bude odlišovat i barva, kterou na vlasy nanesete. A to i dosti výrazně. Tento nežádoucí efekt je pak mnohem pravděpodobnější, máte-li na částech vlasů zbylou barvu z předchozího barvení, i když není nijak výrazná. Některé barvy si s tím poradí, jiné už míň.

2.   Chemikálie ve vlasech

Naše vlasy si ukládají prakticky vše, s čím přijdou do styku. Ovšem některé chemikálie, které na nich máme, mohou ovlivnit výsledek barvení. Zvláště máme-li vlasy vnějším prostředím poškozené, mohou reagovat na barvu jinak, než jak bychom chtěli.

3.   Ne každý odstín je nám souzen

Máte-li tmavé vlasy a toužíte po platinové blond, bude opravdu lepší, svěříte-li se do rukou odborníků. Zesvětlování, ale i výrazné ztmavování vlasů je poměrně složitý proces – doma byste museli aplikovat barvu znovu a znovu, než byste dosáhla kýženého výsledku (pokud vůbec), což by navíc mohlo znamenat pro vaše vlasy nepředstavitelnou zátěž a nevratné poškození…
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Vepřová pečeně

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:35
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:30

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat