Jednoduché triky pro krásné nehty

Pokud chcete mít krásné nehty, nemusíte kvůli tomu hned spěchat do salonu. S našimi tipy zvládnete úpravu nehtů i doma.

Už dlouho si přejete krásné, dlouhé a pěstěné nehty? Dejte si pozor na chemikálie, které obsahují odlakovače. Protože právě ty vedou k tomu, že máte nehty měkké, roztřepené a lehce se lámou. Také špatná strava nebo zdravotní potíže mohou zapříčinit zažloutlé nehty. Pokud si myslíte, že se stravujete zdravě, a přesto jsou vaše nehty nažloutlé nebo se na nich objevují skvrny, promluvte si nejdříve o možných zdravotních příčinách s vaším lékařem.

Zde máte sedm jednoduchých triků, jak nehty opět posílit.

Krém na ruce

Krém na ruce totiž pomáhá i nehtům. Po každém mytí rukou byste neměli zapomínat namazat si kromě rukou nějakým zvláčňujícím krémem i nehty. Existují také speciální nehtové oleje, které vaše nehty posílí a pomáhají proti jejich.

Masáž

Masáží nehtového lůžka dochází k prokrvení, a to podporuje růst nehtů. Pokud jsou vaše nehty roztřepené a vysušené, můžete k masáži použít kokosový olej. Jako alternativy můžete použít také olivový olej nebo vazelínu.

Kvalitní odlakovač

Při koupi kvalitního odlakovače si dávejte pozor na to, aby byl bez acetonu. Aceton  neodstraňuje jen lak, ale dostává se i do nehtu a tam ho vysušuje.

Správný pilník

Abyste měli krásné nehty, malou výbavu k tomu potřebovat budete. Například velmi důležitý je výběr pilníku. A nemyslíme tím v žádném případě kovové pilníky, které vaši nehtům škodí. Požadovaného tvaru nehtu dosáhnete skleněným pilníkem, který je k nehtům zároveň šetrný a netřepí je. Při pilování je také důležité, abyste nepilovali nehet ze strany na stranu, ale vždy stejným směrem, například od středu ke kraji. Tak si neporaníte ani nehtovou kůžičku.

Podkladový a vrchní lak

Používání podkladového a horního laku je pro ty, kdo chtějí mít krásné nehty, opravdu nezbytné. Podkladový lak předchází zabarvování vlastního nehtu a zároveň vyplňuje drobné nerovnosti. Horní vrstva laku zase zajišťuje, aby lak vydržel déle a nehet se krásně leskl.

Barvy

Výběr barev laků na nehty je obrovský. Zvolení správné barvy může změnit celkový dojem. Pastelové a tělové barvy vaše nehty opticky zvětší a prodlouží, zatímco tmavé barvy je opticky zmenší. Pokud tedy máte spíše menší nehtové lůžko, používejte raději světlé barvy a obráceně.

Chraňte své nehty

Celá snaha bude ale marná, pokud budete své nehty neúměrně zatěžovat. Při uklízení, kdy používáte různé chemické čističe, se raději chraňte rukavicemi. Dejte si ale pozor, aby se vám ruce v rukavicích nezapotily. To způsobuje následné lámání nehtů. Pro jistotu můžete pod gumové rukavice nejdřív nasadit bavlněné, které je možné podle potřeby měnit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat