Celulitida se nevyhýbá ani štíhlým ženám

Celulitida je genetické postižení kůže a podkožní tkáně, které může potkat ženy jakékoli postavy. „Výhodou u štíhlých žen je to, že celulitida není kombinovaná s nadváhou, a proto je léčba a odstranění celulitidy vždy s větším efektem,“ říká MUDr. Ota Schütz, primář žilní kliniky.

Nevzhledná a bolestivá

Díky jiné struktuře podkoží postihuje pomerančová kůže 90 % všech žen. Rozděluje se do čtyř stupňů dle intenzity poškození, kdy poslední 4. stupeň provázejí bolesti a otoky, a to už je problém nutný řešit s odborníkem. Možnosti postižení podkoží je více, není to jen celulitida. Existuje nespočet rad a triků, jak svépomocí odstranit nevzhledné hrbolky na kůži, ale v záplavě informací, které se na nás valí ze všech stran, je těžké zvolit tu správnou metodu.

Jak bojovat s celulitidou

Metod, jak bojovat proti celulitidě, je hned celá řada. Jako ty nejvíce efektivní se jeví tyto: Pití dostatečného množství vody, ale zase ne nadměrného, konzumace většího množství ovoce a zeleniny, dostatek efektivního pohybu (nejlépe aerobní pohyb, alespoň pravidelná chůze např. do schodů), dále střídání teplého a studeného proudu vody při sprchování a v neposlední řadě také odborná ruční nebo přístrojová masáž.

Přístrojová masáž je při pravidelném opakování provedeném odborníkem nejúčinnější. Pokud s ní zkombinujete všechny body výše, máte vyhráno. „V případě, že nebude celulitida kombinovaná s nadváhou, bude řešení jednodušší a efektivnější. Doporučují se speciální mechanické masáže moderními přístroji LPG, které jsou jednak kosmetické, s  menším efektem než přístroje lékařské, kterými nejen celulitidu na žilní klinice odstraňujeme,“ vysvětluje MUDr. Ota Schütz.

Co je celulitida?

Celulitida je v podstatě cévním onemocněním. Povrchní cévní vaskulární vrstva se vytrácí a nahrazuje ji celulitická tkáň, čímž dochází k sulcovitému charakteru pokožky s dalšími projevy celulitidy v tom negativním směru.

„V případě, že se nejedná o 4. stadium, které je až bolestivé, je jen na estetickém zvážení každého, zda se do boje s celulitidou pustit, nebo ne. Díky současnému přístupu k celulitidě jako negativní vadě, doporučuji začít nejlépe ihned. Potom jen stačí najít si zařízení, které se léčbou celulitidy zabývá, nechat se vyšetřit, poradit se a rovnou začít. Součásti jsou i speciální krémy, které působí současně s masážemi. Jejich obsahem jsou látky, které stejně tak jako masáže urychlují lymfatickou drenáž, pomáhají k odstraňování celulitických hmot,“ radí MUDr. Ota Schütz.

Lze však celulitidě předcházet?

Vzhledem k tomu, že jde o záležitost geneticky podmíněnou, nejsou žádná ověřená pravidla, jak jí předcházet. Zmíněný lékař říká: „Platí obecná pravidla vhodné a správné životosprávy stran stravování s dostatkem tekutin, vitaminů, ale i pohybu a spánku. Není vhodná nadváha, která projevy celulitidy zvýrazňuje.“ Pomerančové kůže se nelze zbavit přes noc. My ale věříme, že dodržením výše zmíněných pravidel se boj s celulitidou stane jednodušším. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat