Použité čajové sáčky jsou kosmetickým skvostem

Nezbavujte se pytlíků porcovaného čaje. Ani těch, které už vykonaly svoji službu! Pomohou totiž při léčbě akné i nehtové plísně, zpomalí tvorbu vrásek a zkvalitní vlasy.

Čaj je hned po kávě celosvětově nejoblíbenějším nápojem. Také si na něj potrpíte? Pokud preferujete raději ten porcovaný, nelze se nezeptat, jak nakládáte s použitými sáčky. Možná vás překvapí, že tenhle „materiál“ je báječnou kosmetikou, která si hravě poradí s řadou problémů! Například?

Sbohem, akné

Pokud jde o domácí léčbu akné, zelený čaj splní i ty nejpřísnější požadavky. Obsahuje kromě kofeinu, antioxidantů, aminokyselin a vitaminů B5, C, D a E, také unikátní protizánětlivé sloučeniny zvané katechiny. Ty vykazují silné antimikrobiální vlastnosti, tudíž jsou protivníky pupínků i vyrážek různého původu. Přiložíte si použité zelené sáčky na problematické oblasti a ponecháte jim desetiminutový prostor pro působení? Litovat určitě nebudete. A vůbec, uděláte jen dobře, když jimi potřete celý obličej.

Delší mládí. S tím můžete počítat

Mezi blahodárná pozitiva výše uvedeného nápoje patří i skutečnost, že jeho cenné složky pomáhají předcházet poškození pokožky volnými radikály, ochraňují kožní buňky a zpomalují stárnutí i tvorbu vrásek. Není tohle přírodní elixír, který jste tak dlouho hledali?

Krásné a lesklé vlasy, které vám budou závidět

Zdravé, lesklé a pevné vlasy jsou snem asi každé ženy. Ale jak tuhle vizi proměnit v realitu? Toť otázka. Přestože pulty obchodů nejrůznějšími kosmetickými produkty doslova praskají ve švech, ani ty nejdražší přípravky zázraky neumějí. To se ale nedá říct o sáčcích zeleného nebo černého čaje! Pokud je necháte vylouhovat v šálku vlažné vody znovu a získanou tekutinou si budete oplachovat hřívu po každém mytí, můžete vyzrát na lupy, pomalý růst i absenci lesku.

Nehtová plíseň? Té odzvonilo

Co si budeme vykládat, nehtové plísně rozhodně nejsou vítanou estetickou ozdobou. Co na ně platí? Hádat můžete dvakrát. Vložte tedy již zužitkovaná balení čaje na půl hodiny do ledničky, poté si je přiložte na zasažené nehty a nechte účinkovat 15 minut. Pokud tuto vcelku originální proceduru budete provádět dvakrát denně, infekce se dá brzy na ústup.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat