Potíže s nehty a jejich rychlé řešení

Proč jsou nehty někdy žluté? O vašem stylu života může napovědět i jejich lámavost a extrémní křehkost. A s čím souvisí vznik těch podivných bílých skvrn?

Nehty mohou signalizovat různé zdravotní nesnáze. Jejich stav dokáže upozornit třeba na onemocnění ledvin, cukrovku, chudokrevnost nebo poruchu oběhového systému. Právě z tohoto důvodu lékaři požadují, abychom z nich před plánovanými operacemi odstranili veškerý lak. To ale pořád ještě neznamená, že všechno, co se na nehtech objeví, poukazuje na vážnější komplikace. S jakými běžnými problémy se možná potýkáte i vy?

Žluté zabarvení. Můžete si za něj sami?

Znáte to, chcete si udělat manikúru, ovšem veškeré nápady na finální zdobení i barevnou úpravu naprosto zhatí žlutý odstín, který z nehtů nejde nijak odstranit. Proč se usídlil zrovna na vašich rukou? Možná je to kvůli tomu, že při jejich zkrášlování zapomínáte na podkladový lak, jenž vyživuje, vyhlazuje a ošetřuje povrch nehtového lůžka. Pokud ho ale zodpovědně používáte, může to znamenat, že se potýkáte s plísňovou infekcí. S její léčbou vám pomůže odborník, ovšem než se k němu dostanete, zkuste žluté nadělení zesvětlit odlakovačem, do něhož přidáte citronovou šťávu.

Křehkost a lámavost mnoho napoví

Když se nehty třepí, lámou a štěpí, zpravidla to ukazuje na nutriční nedostatky způsobené přísnější dietou. Je tedy pravděpodobné, že vám v těle zoufale schází vitamin B, C, E, D nebo A. Anebo všechny dohromady. Pokud jde o minerály, které by mohly situaci napravit, jmenovitě jde o vápník, zinek, železo a hořčík. Pro jistotu navyšte i spotřebu bílkovin. Jejich hojné množství naleznete v ovesných vločkách, luštěninách a slunečnicových či dýňových semínkách. V tomhle směru prospěje také konzumace vlašských ořechů, masa, vajec a mléčných výrobků.

Bílé skvrny. Co je způsobuje?

Bílé skvrny, odborně nazývané jako leukonychie, se tvoří v každém věku, přičemž postihují obě pohlaví. Názorů a možných příčin vzniku panuje hned několik. Odborníci se ale nejčastěji přiklánějí k tomu, že je to běžná reakce lůžka na nějaké poranění z minulosti, kupříkladu silnější náraz. V tomto případě bohužel nepomůže nic jiného, než nechat bílou skvrnku jednoduše odrůst.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat