Vrásky jsou zrcadlem vašeho zdraví

Jsou vrásky opravdu na obtíž? Záleží na úhlu pohledu. Mohou varovat před rizikem aterosklerózy i osteoporózy. A jak s nimi souvisí mobilní telefon? Budete se divit!

Vrásky k životu neodmyslitelně patří, neboť jsou typickým projevem přirozeného procesu stárnutí. I pokud by je leckdo oželel, nelze jim upřít, že mají i jedno překvapivé pozitivum. Rýhy a prohlubně, kterým se všemi silami snažíme bránit, dokážou upozornit třeba na závažné choroby. Nebo na nadměrné používání mobilního telefonu! Co všechno z nich můžete vyčíst?

Náchylnost k srdečním chorobám

V jaké kondici je váš kardiovaskulární systém? S trochou nadsázky by se dalo říct, že abyste měli jasno, stačí se podívat do zrcadla. Američtí vědci se na základě jedné ze svých studií domnívají, že lidé s hlubokými vráskami na čele mají desetkrát větší pravděpodobnost aterosklerózy (kornatění cév). Jaká je mezi tím souvislost? Prý stres, uvádějí odborníci, neboť za kožní rýhy i aterosklerózu může ve většině případů dlouhodobé psychické vypětí.

Pozor, kosti v ohrožení

Že by spolu mohla mít pokožka a kosti vůbec něco společného, to by napadlo asi málokoho. Nicméně pravda je, že jejich stav závisí na kolagenu, jehož samovolná produkce s věkem klesá. Rychle se tvořící prohlubně a jemné linie tedy podle amerických expertů z Yale University signalizují nízkou hustotu kostí a tím i riziko osteoporózy.

Přílišná náklonnost k chytrým telefonům

Počet uživatelů smartphonů se za posledních pět let více než ztrojnásobil. Je tedy jasné, že bez této chytré vymoženosti si moderní populace svou existenci neumí představit. Otázkou však je, zda je to dobře. Pomineme-li fakt, že mobil narušuje spánek, způsobuje potíže s páteří a může si nehezky pohrát s lidskou psychikou, se jeho používání podepíše i na pleti.

„I hodně mladé ročníky dnes přicházejí do našich ordinací, přičemž si stěžují na hluboké vrásky mezi obočím. Já osobně je dávám za vinu mobilním telefonům a modrému světlu, jež vyzařují. Kvůli němu se lidé při pohledu na displej mračí, což si postupem času pochopitelně vybere svou daň,“ vysvětluje americká dermatoložka Dee Anna Glaser.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat