Přehnaná péče o zralou pleť jí spíše škodí

Co platí ve dvaceti, neúčinkuje ve čtyřiceti. A u pleti to platí dvojnásob! Staráte se o tu svoji správně? Vyvarujte se častých chyb a prodlužte své mládí!

S rostoucím věkem se pleť mění, přičemž první změny jsou patrné okolo 25. roku, kdy se objevují první vrásky a jemné linky. Jak jde čas, pokožka ztrácí objem, začne ztrácet svou pevnou strukturu, je stále matnější a potřebuje zvýšenou péči, které se jí, bohužel, nedostává. Dermatologové varují, že o zralou pleť je třeba se starat víc než o tu mladou. A začít je nutné u nejčastějších chyb, se kterými se experti setkávají. Neděláte je náhodou i vy?

Příliš častý peeling

Nadměrná exfoliace pleti jednoznačně škodí. Mnoho žen agresivně obrušuje odumřelé kožní buňky v naději, že se jejich pleť rozzáří a omládne. Jenže čeho je moc, toho je příliš. Pokud peeling provádíte denně nebo obden, neobnoví se přirozená kožní bariéra, chránící například před dehydratací. Zdraví i vzhled pokožky chřadne. Přihlédněte k typu své pleti a zpomalte!

U té suché a citlivé se doporučuje provádět obličejový peeling jedenkrát až dvakrát za měsíc, u mastnějších typů je to jedenkrát za týden. Tělový peeling aplikujte dvakrát do měsíce, a to nejlépe při sprchování.

Nevhodné kosmetické produkty

Najednou se vám na nose objevil pupínek, tak se v drogerii poohlédnete po vodičce proti akné. Co na tom, že je určená náctiletým? Jenže to je taky špatně. Akné v dospělosti obtěžuje asi 15 procent žen. Produkty pro teenagery obsahují složky, jako je kyselina salicylová a benzoylperoxid. Zralá pleť však vyžaduje úplně jinou léčbu zacílenou na trochu odlišnou hormonální bouři. Nejlepší je poradit se s dermatologem, který určí ten správný postup. Obecně dávejte přednost zkrášlujícím vychytávkám právě pro pleť zralou. (Dospělou pokožku mají dámy ve věku 25 až 35 let a zralou pak dámy nad 35 let.)

Zatěžkávající denní rutina

To další, co dermatologům dělá vrásky, je používání několika kosmetických produktů najednou. Masky, krémy, séra, peelingy, opalovací krémy a tak dále, a tak dále. Máte pocit, že vaše pokožka tohle všechno potřebuje? Opak je pravdou. Jak pleť stárne, přestává se sama hydratovat a je citlivější vůči vnějším vlivům. Proto potřebuje sice efektivní, ale jednoduché hýčkání s minimem přísad, které ji zatěžují.

Dobrý krém na slunce a kosmetika s kyselinou hyaluronovou nebo retinolem je dostačující. (V anti-aging produktech jsou obě tyto složky velmi vychvalované, neboť působí proti jemným linkám a vráskám a zároveň podporují produkci kolagenu.)







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat