Kosmetické výrobky nevhodné pro každodenní používání

Experti varují před používáním těchto produktů každý den. Netýká se vás to náhodou také? My se přiznáváme k řasence…

Nepatří náhodou nějaký z následujících kosmetických výrobků k vašemu každodennímu zkrášlujícímu rituálu? Pak byste si možná jejich používání měla důkladně promyslet.

Suchý šampon

Takový úžasný vynález! Když nemáte čas si umýt vlasy, jednoduše sáhnete po suchém šamponu, abyste si trochu vylepšili hřívu. Pokud ale suchý šampon používáte denně (například na zvětšení objemu), vysušíte si pokožku hlavy a vlasy se začnou lámat. Experti radí používat suchý šampon maximálně dva po sobě jdoucí dny.

Vlasová maska

Abyste vlasům dodala potřebnou vláhu, měla byste pravidelně používat vlasovou masku. Ale ne po každém mytí vlasů – optimálně je jen maximálně jednou za týden. Protože masky na vlasy jsou velmi bohaté na proteiny, mohou zničit přirozenou pH hodnotu vlasů. Pokud chcete vaše vlasy ošetřovat denně, pak rozehřejte trochu kokosového oleje, vetřete do vlasů a po půl hodině působení umyjte.

Péče o rty

Také patříte k lidem, kteří mají vždy v kabelce připravený balzám na rty? Ovšem měla byste dbát na to, abyste používala takový, který není příliš mastný. Sice si rty na obsažené látky nenavyknou, ale vy si na pocitu měkkých rtů závislost vybudovat můžete. Mnoho balzámů na rty obsahuje minerální oleje, které splynou s pokožkou jako film, který ale rty ale vysušuje a dráždí. 

Podkladový make-up

Kdo jednou objeví přednosti podkladového make-upu, už se ho nechce víckrát vzdát. Konečně stará se o to, aby krycí make-up lépe držel a vzhled působil déle svěže. Ale dejte si pozor – vaše pleť jeho velkým fanouškem není. Obsažený silikon ucpává totiž póry a díky tomu mohou vznikat vyrážky a akné. Dejte proto vaší pleti šanci dýchat a podkladový make-up využívejte jen při zvláštních příležitostech.

Voděodolná řasenka

Tady asi zvedne ruku většina z nás… Voděodolná řasenka vysušuje řasy, a proto by se neměla používat denně. Tip od expertů – jako základ použijte běžnou řasenku a voděodolnou teprve až jako druhou vrstvu, pak nepřijde s řasami do přímého styku. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat