Poprsí nemusí být neustále sevřené podprsenkou

V minulých dobách bychom na téma absence spodního prádla narazili jen zřídka. Bylo jednoduše nemyslitelné, že by muži, nebo ženy tuto část oděvu záměrně nenosili, ba co víc, ještě by to dali světu na odiv. Dnes je ale doba jiná a ženy stále častěji spodní prádlo odkládají. Často to dělají z přesvědčení, že tím svému tělu prospějí. Je to ale skutečně pravda?

S, nebo bez?

Na problematiku (ne)nošení podprsenek se již v minulosti zaměřilo mnoho lékařů. Došlo dokonce k několika odborným výzkumům, při kterých se lékaři snažili zjistit, jakým způsobem tělo reaguje na tuto část oblečení. Došli při nich k velmi zajímavým poznatkům. Totiž podprsenka jako taková nemá žádný vliv na gravitaci, tudíž domnění, že její nošení zabrání povisnutí prsou, je bohužel mylné. Stejně tak nedokáže vyřešit potíže s bolestmi zad, a to ani tehdy, bude-li přesně padnoucí.

Rozhoduje velikost

Jeden z mála rozumných důvodů, proč bychom měly nosit podprsenku, je pouze velikost našich prsou. Jsou-li vaše prsa velká a při jistých činnostech vám překážejí, je jistě namístě podprsenku nosit. Dalším důvodem může být snaha o zakrytí trčících bradavek, které by se jinak rýsovaly pod našimi svršky. To je celé. Žádná velká věda.

Lepší žádná, nežli špatná

Paradoxem zůstává, že si mnohem více komplikací můžeme přivodit právě tím, že podprsenku nosit budeme. Jen málokterá žena, která se do výzkumu zapojila, měla na sobě stoprocentně padnoucí prádlo. Mnoho žen volí příliš malé košíčky, aby jejich dekolt působil plnějším dojmem, ženy s velkými prsy často nehleděly na šířku ramínek a nejčastější chybou se ukázal být příliš malý obvod podprsenky. Jenže tyhle zdánlivě drobné nedostatky mohou mít na svědomí špatné prokrvování okolní tkáně a utlačování prsou v těsných košíčcích, může vést dokonce k atrofii svalů. Prsa tedy, k velkému překvapení, povisnou v podprsence dříve, než bez ní. Správně zvolená podprsenka by měla být jako vaše druhá kůže. Žádné faldíky na zádech ani přetékající prsa.  A pokud možno, noste ji jen tehdy, kdy je to skutečně nutné. Doma, a zejména na noc, ji určitě odkládejte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat