Pokožka obličeje je zrcadlem jídelníčku

Po přečtení následujících řádků už vám bude stačit jediný pohled do zrcadla a budete vědět, co na svém jídelníčku změnit. Pro lepší pocit a krásnou pleť.

Bezpochyby víte, jak důležitou roli hraje zdravá výživa s ohledem na vaši pleť. Ale napadlo by vás, že existují potraviny, které jsou pro naši pleť zásadní? „Cukr, alkohol, lepek a mléko v našem těle spouští řetězovou reakci“, říká Dr. Nigma Talib, lékařka pro přírodní léčitelství a autorka knih, která ve své ordinaci v Londýně a v Los Angeles ošetřuje i takové celebrity jako Sienna Miller nebo Penélope Cruz.

Správná strava – krásná pleť

Různé potraviny mohou oslabovat střevní mikroflóru a následkem toho již střeva nemohou správně vstřebávat živiny z jídla, vznikají záněty, které poznáte podle pupínků nebo skvrn na kůži, a ovlivňují dokonce stárnutí kůže. Tělu potom chybí základní stavební materiál, aby každé čtyři až šest týdnů mohl vytvořit nové pleťové buňky – bílkoviny, které pokožku zpevňují, nenasycené mastné kyseliny, které ji zjemňují, vitamíny, které dokáží opravit poškození, a voda, která pokožku vypíná. Samozřejmě si nemůžete každý pupínek nebo vrásku vysvětlit jen špatnou stravou. „Naše geny, mimika, UV záření a také špatné návyky jako kouření nebo nedostatek spánku stav naší pokožky ovlivňují také. Vrásky a další změny budou ale patrnější, pokud nebudete jíst správně“, říká Dr. Talib.

Patrná změna už za čtyři týdny

Doktorka Talib objevila účinek potravin na stav pokožky, protože ve své ordinaci pracuje s tradiční čínskou medicínou. Podle tohoto učení z Dálného východu se zrcadlí zdravotní problémy našeho těla v našem obličeji. Cukr, alkohol, lepek a mléko zanechávají nejvíce stop, přičemž je velmi individuální, na jaké množství kdo reaguje. Navíc u každého se objevuje zčervenání a vrásky v jiné intenzitě. Dobrá zpráva je, že většina nedostatků po vynechání příčiny odezní velmi rychle. Nejlépe je ovšem vynechat všechny čtyři potraviny dohromady po dobu jednoho měsíce. Výsledkem budete doslova překvapeni.

Jak tedy poznat, čeho konzumujete příliš?

Při přílišné konzumaci cukru v zrcadle objevíte oteklá spodní víčka, tenká pokožka, vrásky na čele a bolestivé pupínky. Pokud pijete hodně alkoholu se vám objeví vrásky na kořeni nosu, budete mít povislá horní víčka, jemné vrásky pod očima a celkově bude vaše pleť zčervenalá. Nadmíru lepku poznáte podle pupínků na čele, nateklých tváří, skvrn na bradě a červený teček na tvářích. U velkého množství mléka v těle můžete mít oteklá horní a spodní víčka, pupínky a bledé nebo šedé tváře. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat