Zachumlejte se do slušivé šály

Vlna, bavlna, kašmír nebo akryl. Jaký materiál šály vám zajistí potřebnou hřejivost, ale nepodráždí citlivou pokožku? A jak je to s délkou – opravdu platí, že méně je více? Důležité jsou pochopitelně i barvy. Víme, které jsou teď v kurzu!

Praktický módní doplněk, bez kterého se na podzim absolutně neobejdete? Rozhodně šála! Můžete se do ní zachumlat při nepřízni počasí a ještě s ní stylově doplnit každý outfit, protože se dá uvázat na nepřeberné množství způsobů. Podle čeho si v obchodě vybrat tu, která vám bude vyhovovat?

Otázka materiálu je důležitá

Šála nemusí být nutně vlněná. Tedy nic proti vlně, ale člověk by při nákupu neměl opomíjet ani bavlnu, viskózu, kašmír nebo akryl. I tyto materiály vynikají svou příjemnou hřejivostí, přičemž nezpůsobují svědění a otravné „kousání“. Je třeba myslet na to, že tento kousek je v těsném kontaktu s kůží na krku i v dekoltu, takže jedincům s citlivou pokožkou může špatný výběr opravdu nepříjemně „zatopit“.

Barva? Řiďte se citem

Módní barvy letošního podzimu jsou jasně dané. Patří mezi ně nejen klasická hnědá a mechově zelená, ale i vínová, oranžová a pozor – také růžová ve své nejryzejší podobě, která prý kolem sebe šíří pozitivní energii. Jenže to pořád ještě neznamená, že se diktátem návrhářů musíte nutně řídit a nemůžete se vydat vlastní cestou. Dejte na svůj vlastní cit, a pokud si nejste jistí, zvolte decentnější a snadno kombinovatelné odstíny. Popřemýšlejte nad tím, k čemu tento konkrétní doplněk unosíte asi nejčastěji, čemuž by měl odpovídat i jeho vzor.

Délku a šířku nepodceňujte

Co se týká rozměru, i tohle vlastně záleží čistě na vašich preferencích. Někdy šála poslouží jako provizorní pásek, sarong, pončo nebo pokrývka hlavy, jindy zase musí zapadat do formálního vzhledu. Tak co od ní vlastně žádáte? Každopádně její délka by měla být dostatečná pro případné hraní si s uzly. A že v tomhle nejste zruční? Omrkněte instruktážní videa na internetu, kterých tam nekoluje zrovna málo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat