Seškrábněte vaší pleti několik let pomocí dermaplaningu

Pokud si myslíte, že muži jsou jediní, kdo by si měl holit obličej, pravděpodobně jste o dermaplaningu ještě neslyšely. Avšak samotné odstranění chloupků z obličeje je jen vedlejším benefitem této stále oblíbenější metody. Podstatou dermaplaningu je totiž důkladný peeling.

Jak se dermaplaning provádí?

K odstranění odumřelých kožních buněk se používá ostrý skalpel nebo speciální břity, které zakoupíte v drogerii. Jemným „seškrabováním“ po nebo proti směru růstu chloupků odstraňujete suchou kůži a chloupky z celé plochy vašeho obličeje. Nutno podotknout, že dermaplaning se provádí výhradně na suché, perfektně očištěné pokožce, bez předchozího použití jakékoli kosmetiky. Výsledkem je okamžitě zářící, hladká pokožka. Pokud se však na domácí proceduru necítíte, navštivte kosmetický salon, kde vám pomohou zkušené kosmetičky.

Jaké jsou výhody dermaplaningu?

Už po jednom dermaplaningu okamžitě uvidíte hladší, jasnější a rovnoměrnější pleť. Dermaplaning eliminuje takzvané broskvové chloupky a odumřelé kožní buňky, což zvyšuje absorpci a účinnost kosmetických produktů. Výhoda je i v následném nanášení make-upu, který na takto upravené pokožce snáze ulpí a díky tomu vypadá mnohem přirozeněji a vydrží déle. V neposlední řade dermaplaning pomáhá zrychlovat buněčnou výměnu, čímž stimuluje tvorbu kolagenu. Vaše pleť tedy vypadá mladší a krásnější.

Jaké jsou vedlejší účinky?

Dermaplaning je bezpečná a účinná metoda pro většinu typů pleti, takže vedlejší účinky bývají minimální. Ačkoli osoby s citlivější pokožkou mohou mít pleť několik hodin po proceduře zarudlou. Najdou se ale i výjimky, kdy se dermaplaning nedoporučuje. Například v případě, že trpíte na akné, máte extrémně citlivou pleť, otevřené rány nebo léze v obličeji. V takovém případě je třeba počkat, než se obličej zahojí.

Co dělat po ošetření?

Prvních 48–72 hodin po ošetření se vyvarujte přímému vystavování slunci. Pokud přece jen musíte ven, použijte ochranný krém s vysokým faktorem. Ošetřená pokožka je totiž náchylnější k negativním účinkům slunce. Dále je nutné pokožku pořádně hydratovat. Nezapomínejte tedy na denní i noční krém a hodně pijte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat