Denim snad nikdy nevyjde z módy

Džínovina je stálicí všech kolekcí módních značek a díky její odolnosti a pohodlnosti si získala oblibu u zákazníků po celém světě. Džíny, rifle, nebo chcete-li jeansy má v šatníku asi každý z nás a v kombinaci s bílým trikem prý nikdy neuděláte chybu. Ale denim už dávno nejsou jen nenápadné kalhoty, ve kterých splynete s davem.

Denimové kalhoty

Džíny, denimové kalhoty, texasky, nebo také rifle, říkalo se jim u nás za ta léta jejich existence různě. Bez ohledu na to, jak je kdo nazývá, odstartovaly éru celosvětové lásky k denimu, která trvá dodnes. Kalhoty, jako tradiční využití tohoto materiálu, jsou univerzálním a vděčným společníkem. Dobře padnoucí a pohodlné džíny jsou základním stavebním kamenem téměř každého šatníku a jsou oblíbené proto, že v nich můžete absolvovat svůj nabitý celodenní program a stále se budete cítit pohodlně a stylově. Módní značky si s tímto materiálem ale neustále hrají, oživují dávné střihy, vymýšlejí nový design, doplňují je o nové detaily a vytváří z nich nepřehlédnutelné módní záležitosti.

Lacláče" na vzestupu

Takovým evergreenem jsou například „lacláče“, které na začátku minulého století byly určené pro dělníky na farmách a rančích. Původně možná patřily na venkov, ale kdo je v „devadesátkách“ neměl, jako by nebyl. O jejich popularitu se zasloužila také postava Rachel, která je oblékla v seriálu Přátelé a ani dnes s nimi neuděláte chybu. Stále častěji také na ulicích potkáváme kalhoty, kterým nikdo neřekne jinak, než „zvonáče“. Extravagantní kousek, který rozděluje lidi na dva tábory. Jedni je milují a druzí naopak. Nedá se jim však odepřít, že dokážou vytvořit dojem dlouhých nohou a při správné kombinaci s dalšími kousky oblečení mohou být velice elegantní.

Rovné střihy nikdy nevyjdou z módy

Kdo se však raději drží střídmějších a rovnějších střihů z posledních dvou dekád, může experimentovat jinak. Kalhoty s roztřepenými nohavicemi v kombinaci s aplikací cvočků, kamínků, či nášivek mohou více napovědět o vaší osobnosti. Současně dovoluje stabilní materiál, kterým je denim i domácí úpravy, čili může je dekorovat opravdu každý. Jako základ můžete zkusit džíny v různých barevných provedeních.

Bundičky a vesty

Obdobně jako kalhoty jsou nestárnoucí klasikou i denimové bundy a vesty. Dnes je nabídka skutečně široká. Asi nejtypičtější značkou, se kterou je tento materiál a řada nestárnoucích modelů spojována, je Levi’s. Klasikou jsou vesty s rovným střihem a kovovými knoflíky, které byly původně určené pro americké řidiče kamionů. Dnes tento nadčasový model oblékají i ženy a nikoli pouze na „špinavou práci“. „Džíska“ vypadá velmi dobře téměř se vším a bez obav s ní můžete vyrazit jak na neformální pracovní schůzku, tak třeba na letní svatbu. Pokud ale toužíte po něčem speciálním, můžete si bundu klasického střihu sami upravit nebo si vybrat z již existujících kolekcí, ve kterých známé oděvní domy popustily uzdu fantazii.

Módní doplňky

Fenomén denimu se dotkl i světa doplňků, a pokud nemáte odvahu experimentovat s výraznými střihy, zkuste to právě s nimi. Jednoduchý, jednobarevný outfit tím tak získá velmi snadno zcela nový rozměr. Dalším benefitem je praktičnost, protože ať už se rozhodnete pro čepici, kabelku nebo třeba batoh. Džínovina je snadno udržovatelná a nemusíte se bát při dodržení všech doporučení tyto stylové kousky vyprat i v pračce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat