Správně vybraný klobouk sluší každé hlavě

Coco Chanel by jistě s vervou oponovala každé ženě, která je přesvědčená, že jí klobouk nesluší. Ještě o pár desítek let zpět byste bez něj nikoho na ulici nepotkala. Tak proč je dnes tento krásný kousek šatníku neprávem opomíjen? Možná proto, že jen nevíte, jak si vybrat ten správný.

Zaměřte se na tvar obličeje

Jediný případ, kdy někomu nesluší pokrývka hlavy, je její špatný výběr s ohledem na tvar obličeje. Kdo má obličej oválný, ten si s tím hlavu lámat příliš nemusí, ale co ti ostatní?

Máte-li kulatý nebo srdcovitý obličej, široké lícní kosti nebo výraznější čelo, vyvarujte se klobouků s příliš širokou krempou, které by vaše rysy zbytečně ještě více podtrhly. Ideální je typ Fedora s kratším, mírně sklopeným okrajem, také bekovky s krátkým kšiltem budou vašemu typu slušet, a nemusíte se bát ani vysloveně dámských kloboučků s vyšší oblou korunou.

Naopak máte-li obličej úzký a dlouhý, rozhodně nesahejte po vysokých modelech, které by ho opticky protáhly. Zvolte spíše hlubší model, klidně s širší nebo asymetrickou krempou. Ženám s užším obličejem sluší také pánské modely. Například Traveller.

Ke čtvercovým obličejům nejlépe ladí asymetrické klobouky bez ostrých okrajů, které by na tváři s hranatou či jinak výraznou bradou působily příliš tvrdě. Oblé rysy a měkké materiály jsou tou pravou volbou.

A co materiál?

Materiálů, ze kterých se klobouky vyrábějí, je opravdu velká spousta. Při jejich výběru byste se měli zaměřit především na roční období.

Pro podzimní a zimní období vybírejte klobouky vlněné, kožené, fleecové nebo z pleteniny. Máte-li v plánu kloboukem nahradit zimní pokrývku hlavy, sáhněte po vysloveně zimních modelech, které jsou vystužené a mají vsazenou izolační vrstvu.

V létě a na jaře je důležitá především vysoká prodyšnost a také ochrana před sluncem. Vybírejte klobouky z bavlny, slamáky, bambusové, z lehkého polyesteru nebo lněné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat