Podzimní péče o těžce zkoušené vlasy

Jako by nestačily účinky horkého letního počasí a už zase něco! Na podzim se naše vlasy musí potýkat se změnami teplot a vzdušnou vlhkostí. To dává vlasům vcelku dost zabrat a nezřídka se pak trápíme s jejich vysušením, lámavostí, třepením, nebo dokonce s lupy. Když však budete dodržovat těchto pár pravidel, nebudete si muset s podobnými starostmi již lámat hlavu.

Dopřejte jim sestřih

Zbavit se roztřepených a suchých konečků, které nám zbyly z horkého léta, je to první, co byste měli svým vlasům dopřát. Jim samotným to samozřejmě prospěje spíše z té estetické stránky, ale oslabené a lámavé konečky určitě znovu nevzkřísíte. Pryč s nimi!

Promastěte je

Nic neprospěje vlasům více, než pořádná dávka pružnosti. A té docílíte tím, že si každý týden dopřejete vlasovou masku z teplého rostlinného oleje. Nebojte se, že by vaše vlasy byly potom mastné. Olej lze s trochou snahy a šamponu normálně smýt, ovšem zanechá vlasy hedvábně lesklé a vyživené. Ideální je samozřejmě olej olivový. Pokud ho však nemáte, můžete použít kterýkoli jiný.

Chraňte je

Na podzim si jen sotva vyrazíme s vlhkými vlasy po koupání ven. V tomto ročním období zatěžujeme své vlasy fénováním a žehlením ještě více, než jindy. Nezapomínejte tedy používat prostředky, které je chrání před teplem. Ty mají i jiné výhody, než že tvoří ochranný štít vaší hřívě. Účes s nimi vydrží o poznání déle.

Vyberte správnou kosmetiku

Důležitý je samozřejmě i výběr správného šamponu a kondicioneru. Pokud je to možné, vždy dejte přednost těm přírodním, bez obsahu silikonů a jiných chemických látek, které vlasy ještě více zatěžují a obalují, čímž pouze vytvářejí povrchovou iluzi, že jsou vlasy dokonale zdravé. Pokud jste podobné šampony používali dlouhou dobu, doporučujeme zainvestovat do čistícího šamponu, který z vašich vlasů smyje všechno, co tam nepatří.

Pozor na čepice!

Na podzim a v zimě jen málokdy opustíme své domovy bez pokrývky hlavy. Vždy byste ale měli dbát na to, aby byl materiál co nejprodyšnější. Pokožka hlavy se totiž pod čepicí snadno zapaří, což s sebou přináší nepříjemné potíže v podobě lupů, nadměrného maštění, nezřídka dokonce i plísní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat