Gumový kartáč je populárním trendem v péči o vlasy

Je to malé, gumové, na jeho povrchu je úchytka pro dva prsty a pár štětinek. Co je to? Mycí kartáč na pokožku hlavy a vlasy! Potřebujete ho, nebo se jedná o naprosto zbytečnou věc, která kvalitu vašich pramenů nezlepší? Pravda je jenom jedna!

Hebké, poddajné, dlouhé, husté, bez lupů a roztřepených konečků. Zvedněte ruku, kdo má právě takhle dokonalé vlasy! Každý se aspoň někdy v životě potýká s jejich vypadáváním, zvýšeným maštěním či naopak suchostí, svěděním pokožky hlavy a dalšími kosmetickými a zdravotními neduhy. Vyřeší něco z toho malé „nic“ z gumy a silikonu?

I pokožka hlavy potřebuje exfoliaci!

Stojí pár korun, obvykle okolo stokoruny až dvou, a k dostání je v drogeriích a obchodech s kosmetickými produkty. Masážní kartáč na pokožku hlavy se může pochlubit měkkými štětinami, které při kontaktu s pokožkou v první řadě odplavují stres. (Všichni víme, jak je příjemné, když nám kadeřnice myje vlasy.) Dále odstraňují odumřelé kožní buňky, stimulují průtok krve pokožkou a tím přispívají k rychlejšímu růstu vlasů a jejich síle.

Pryč se zbytky šamponů

V překladu řečeno, odstranění odumřelých kožních buněk zlepšuje zdraví epidermis (vnější vrstvy kůže), stimuluje vlasové folikuly a zbavuje usazenin a zbytků šamponů, kondicionérů a masek, které se mohou i na vaší hlavě nahromadit. Tam zvesela blokují vlasové folikuly a omezují růst kadeří. Kartáče se navíc skvěle ovládají a nevyžadují manuální zručnost. Hodí se tedy pro všechny bez ohledu na typ vlasů nebo šikovnost rukou.

Relax v kombinaci s pozitivními účinky

Stačí jen šampon nanést na vlasy, promnout jej a chytit kartáč do ruky. Nahradí konečky vašich prstů. Ať už je od jakéhokoli výrobce, bývá lehký a má ergonomickou rukojeť, která se snadno drží. Jinými slovy, jeho používání je pohodlné a podle recenzí spokojených zákazníků účinně odstraňuje i lupy.

Masážní kartáče se zároveň doporučují i pacientům se seboroickou dermatitidou, která se nejčastěji vyskytuje na místech se zvýšenou funkcí mazových žláz, jako je obličej, hrudník, genitálie a vlasová pokožka. Mezi její typické příznaky patří zvýšená produkce kožního mazu, zarudnutí pleti a vznik plochých odlupujících se šupinek. Proto jestli ještě žádný takový kartáč nemáte, zkuste napsat Ježíškovi…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat