Zářivě bílý úsměv podpoříte žvýkačkou i správnou rtěnkou

Co má společného jablko, dekorativní kosmetika a žvýkačka s obsahem xylitolu? No přece váš krásný úsměv, který vám zvýší i sebevědomí!

Zářivě bílý úsměv je považován za symbol mládí, atraktivity a v neposlední řadě i společenské prestiže. Bohužel ne všem ho ale příroda nadělila. Zbarvení chrupu je totiž dané hlavně genetikou, stejně jako vzhled kůže či vlasů. Pořád to ale ještě neznamená, že se musíte spokojit s kartami, které jste při svém narození dostali. Co v tomto směru lze udělat? Na to má americká specialistka estetické stomatologie Margaret Mitchell jasný názor. Tyto kroky se podle ní neminou účinkem. Zkusíte je na vlastní ústa?

Správná rtěnka svede divy

Sortiment rtěnek je dnes hodně široký, takže je opravdu z čeho vybírat. Je asi jedno, zda zvolíte tu krémovou, matnou, tekutou nebo „v tužce“, větší pozornost je třeba věnovat spíše barvě. Výše jmenovaná odbornice doporučuje kombinaci rudého odstínu s modrým podtónem, neboť díky ní se zuby budou jevit mnohem bělejší. Naopak korálová nebo oranžová nedokonalosti ještě více zvýrazní, tudíž se jim raději vyhněte velkým obloukem.  

Pomůže i vhodný jídelníček

„Mírně abrazivní druhy ovoce i zeleniny, jako jsou například jablka, mrkve, celer či brokolice, poskytují tělu nejen základní živiny, ale působí také jako skvělý přírodní kartáček, který odstraňuje nahromaděný zubní plak, jež způsobuje žloutnutí chrupu i onemocnění dásní,“ vysvětluje Margaret Mitchell. Zařaďte tyto potraviny do stravy, pro dentální zdraví dělají opravdu hodně.

Nepodceňujte žvýkačku

Není žvýkačka jako žvýkačka? Přesně tak. Třeba ta s obsahem xylitolu, což je přírodní sladidlo získávané z malin, švestek nebo kukuřice, má extra přidanou hodnotu. Je prokázáno, že právě xylitol redukuje počty škodlivých orálních bakterií, které velkou měrou přispívají k tvorbě zmíněného plaku i dalších nevítaných komplikací. Takže i tudy může vést cesta k zářivému hollywoodskému úsměvu a vašemu vyššímu sebevědomí…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat