Ultra ženský trend jménem peplum! Už ho máte v šatníku?

Peplum… že vám tohle slovo nic neříká? Je nejvyšší čas abyste ho zařadily do vašeho módního slovníku. Oblečení s „peplumem“ se totiž stává stále větším hitem a nosí se nejen na letním oblečení, ale i na podzim a v zimě. Co se pod tímhle termínem skrývá?

Když to hodně zjednodušíme, peplum můžeme definovat jako oblečení s přidaným volánem nebo kanýrem (nepleťte si s vrstvenými sukněmi složenými z více menších volánků).  Vznikl z řeckého slova peplos a oficiální český termín prozatím nemá. Ačkoli pro vás může být naprostou novinkou, nejde o žádnou revoluční novinku. Podobné oblečení se nosilo už v devatenáctém století, kdy se ale samostatný volán přidával na oblečení. Peplum, obdobně jako ho vidíme dnes, se potom nosil ve čtyřicátých letech a objevoval se i na přelomu osmdesátých a devadesátých let.

Návrat k ženskosti

Návrat tohoto trendu vidíme spjatý s comebackem ženských křivek, což je zaručeně pozitivní zpráva (obzvlášť pokud máte typickou slovanskou postavu s oblými boky). Jako by znovu začalo platit, že žena má být ženou. A vidět to je nejen u oblečení s definovaným pasem, ale také právě u peplum trendu, který přičaruje tvary i ženám s rovnou chlapeckou postavu.

Vidět byl už v loňských kolekcích pro podzim/zimu až v této sezoně se ale trend rozhořel naplno. A protože máme za sebou už představení návrhářských kolekcí pro podzim/zimu 2013, můžeme vám slíbit, že mizet nehodlá.

Peplum není pro všechny

Jedinou jeho nevýhodou je fakt, že může opticky přidávat na kilech. Zoufat ale nemusíte ani tehdy, pokud nemáte zmiňovanou rovnou postavu. Peplum nosí i královna oblých tvarů Kim Kardashian. Jste-li na své křivky jaksepatří hrdé a nebojíte se je ukázat nebo ještě více zdůraznit, nenechte se odradit.

Trend v praxi

S volánem aktuálně seženete nejen šaty (na večerní akce budou dokonalé!), ale i sukně nebo topy, které krásně zdůrazní útlost pasu. Nejčastěji je můžete vidět na jednoduchém oblečení a to má samozřejmě svůj důvod. Volán je sám o sobě dost výrazný a potisky nebo kombinace s potisky a vzory může být rušivá. Pokud se pro peplum rozhodnete, nechte ho naplno vyniknout.

ADRESÁŘ:

Asos, www.asos.com
Zara, Na Příkopě 15, Praha 1
Miss Selfridge, www.missselfridge.com
Mango, Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 4
Topshop, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat