Najděte styl oblékání přímo na vaší postavu

Tělesné proporce, oblíbené barvy i povahové vlastnosti. Tohle všechno jsou základní stavební kameny vašeho módního stylu! A jak vám s jeho objevením pomůže papír a tužka?

Říká se, že módu si můžete koupit, ale styl musíte mít. Jenže jak najít ten svůj, aby byl originální, působivý, vystihující a zároveň i elegantní? Hledejte ho podle citu. A na jaké věci se při pátrání zaměřit?

Pochopte své tělo

Největší zbraní, kterou má člověk k dispozici, jsou znalosti. A světe, div se, platí to i v případě, kdy přijde řeč na poklady ukryté ve skříni. Abyste konečně objevili svůj osobitý styl, je třeba pochopit tělo a jeho proporce. Když totiž dobře porozumíte svým silným i slabým stránkám, můžete si pořídit oblečení, jež pozitiva zvýrazní a negativa zamaskuje.

Zamyslete se nad tím, co máte v hlavě

Jaký jste typ? Veselý a spontánní? Nebo spíše usedlý a konzervativní? I od toho se totiž dá „odrazit“. Pokud je to pro vás příliš těžká otázka, vezměte si na pomoc papír a tužku. Ve volné chvilce si pak zapište několik slov, která vás perfektně charakterizují.

I barevná inspirace mnoho napoví

Když už jste u toho sepisování, věnujte pár myšlenek tomu, jaké barvy vás inspirují. Každý konkrétní odstín vzbuzuje odlišné pocity, každý symbolizuje něco jiného. V široké barevné škále jistě máte své oblíbence, kteří váš styl výrazně ovlivní.

Věřte kritickému oku

Další důležitá „stylová zásada“? Buďte zdravě kritičtí – k sobě i své stávající garderobě. Které kousky se vám skutečně líbí, přičemž je nosíte často? A na jaké se naopak jen pomyslně práší? Jakmile si v tom uděláte pořádek, vyměňte či darujte věci, jež vám ve skříni jen zbytečně překážejí.

Nakupujte s rozmyslem

Protože se vám teď v šatníku uvolnil zcela nový prostor, je třeba ho zaplnit. Ovšem čím? Při nákupu oblečení se držte úsloví o dvojím měření a jednom řezání. Domů si pak odneste jen to, v čem se cítíte opravdu dobře – a to bez sebemenších výhrad ke střihu, materiálu, umístění knoflíků či délce rukávů. Pouze takové oblečení skvěle zapadne do vašeho stylu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat