Příliš těsné oblečení ubližuje tělu

Mnoho z nás odmítá vyřadit ze své skříně oblečení, které už nám dávno není. V tom lepším případě doufáme, že ho jednou zase budeme moci obléct, v tom horším se den co den soukáme do o několik čísel menší garderoby a i za cenu velkého nepohodlí nejsme ochotni rozloučit se s našimi oblíbenými kousky. Jenže si můžeme zadělat na pořádné zdravotní problémy. Co všechno vám hrozí, pokud budete nosit oblečení špatné velikosti?

Džíny a spodní prádlo

Bolesti břicha, brnění nohou nebo křeče. Stalo se vám někdy, že vás bez zjevné příčiny přepadla bolest nohou nebo naopak jejich znecitlivění? Na vině byly možná příliš těsné kalhoty nebo špatně zvolená velikost spodního prádla. Zejména džíny, které nejsou příliš pružné a jejich švy dovedou tlačit i za předpokladu správné velikosti, mohou tlačit na sedací nerv, což má za následek necitlivost, brnění nebo bolest v nohách. Hrozí také uskřinutí tepen, což vede ke špatnému prokrvování dolních končetin. V neposlední řadě je znemožněna správná cirkulace vzduchu, a to často vede k přehřívání oblasti genitálu, množení bakterií a gynekologickým či urologickým zánětům. Výjimkou není ani inkontinence, díky neustálému tlaku oblečení na močový měchýř.

Příliš těsné boty

Špatná velikost, nevhodný tvar nebo příliš vysoký podpatek mohou být příčinou velmi nepříjemných útlaků vašich nohou. Následkem jsou časté křeče končetin, které postupně mohou přejít až ve výrazné deformace. Kladívkové prsty nebo vybočený palec, jsou častěji problémem žen, jelikož právě ony se uchylují k nošení bot s příliš úzkou špičkou, které nedovolí jejich prstům volně se pohybovat. Podobně, jako je tomu u těsného prádla nebo kalhot, i při nošení špatné obuvi nedochází ke správnému proudění vzduchu kolem nohy, což často vede k plísňovým onemocněním.

Utiskujeme se i od pasu nahoru

Jen malé procento žen nosí skutečně padnoucí podprsenky. Především ty, ke kterým nebyla příroda štědrá, pokud jde o velikost jejich poprsí, se uchylují k nákupům push-up podprsenek, si zadělávají na pořádné potíže v podobě blokád žeber, krční páteře atd. Stejně tak jsou ohroženy ženy, které mají poprsí velké, ale při nákupu prádla dbají spíše na estetiku než na pohodlí. Kombinace velkých prsou, úzkých ramínek a často i příliš malého košíčku, může být původcem neustálých bolestí hlavy, únavy, malátnosti a jiných, velmi nepříjemných potíží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat