5 jídel, po kterých budete krásnější

Svatou pravdou je, že jsme to, co jíme. Proto jsme se nutričních expertů z Holmes Place zeptali na pět jídelních tipů pro udržení krásné a zdravé pokožky. Čtěte, co nám doporučili.

Vejce: Bílek podporuje zdraví pokožky tím, že jí dodává proteiny, které pokožku zklidňují, snižují otoky i podráždění a pomáhají stahovat rozšířené póry.

Avokádo: Konzumace avokáda dokáže nejen udržovat nízkou hladinu tzv. špatného cholesterolu, ale také hydratovat pokožku. Je bohatým zdrojem vitamínů C a E.

Kiwi: Vzhledem k vysokému obsahu fenolických látek dokáže redukovat tmavé kruhy pod očima a omezit vznik vrásek.

Dýňová a sezamová semínka, celozrnné obiloviny: I malá hrst denně poskytne dostatek zinku, který tělo potřebuje k obnově poškozených buněk. Má též protizánětlivé účinky.

Tučné ryby – čerstvý losos/tuňák/makrela: Dvě porce tučnější ryby týdně zajistí tělu dostatek omega-3 nenasycených mastných kyselin potřebných k udržení správné hladiny tzv. dobrého cholesterolu, pomáhají snížit záněty, udržet čisté póry a hydratovanou pleť.

Zapomínat bychom neměli ani na přísun beta karotenu. Ty nám dodá barevné ovoce, či zelenina. (mrkev, mango, pomeranč, meruňka). Je to důležitý antioxidant a důležitý je hlavně při opalování. Pokožku ochraňuje před nebezpečným ultrafialovým zářením. Mořské ryby, ovesné vločky, ořechy a semínka tělu dodají selen. Přispívá k udržení pružnosti pokožky a zpomaluje proces stárnutí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat