Hříšná péče o naše vlasy

Tyto hříchy sice nejsou smrtelné, na zdraví vlasů se ovšem mohou nehezky podepsat... Děláte je také? Poradíme vám, jak se vyhnout největším prohřeškům v péči o vaši hřívu!

Ničíme je fénováním

Vysoká teplota vlasům škodí! Pokud chcete zachovat zdraví svých vlasů, používejte před tepelnou úpravou speciální přípravek pro jejich ochranu, sušte je na střední teplotu vzduchu a foukejte pomalu. A především si pořiďte vyspělý fén, který vlasy vyfouká rovnoměrně, nepřesuší je, ani nepřepálí. Některé běžné vysoušeče totiž dosahují extrémních teplot, zvláště když je držíte těsně u hlavy. To může způsobit tepelné poškození vlasů i popálení pokožky.

Tip: Fén Dyson Supersonic™ disponuje inteligentním řízením tepla, které hlídá, aby vlasy nebyly vystaveny příliš vysokým teplotám. Je poháněn patentovaným digitálním motorem Dyson V9, který je až osmkrát rychlejší než jiné motory běžných vysoušečů (rotuje rychlostí 110 000 ot./min). Díky tomu vzniká rychlý, ale přesně směřovaný proud vzduchu, jenž výrazně snižuje dobu vysoušení.

Spalujeme vlasy při stylingu nebo žehlení

Také při snaze o narovnání nebo naopak zvlnění vlasů často vlasy vystavujeme vysokým teplotám a tím ničíme jejich strukturu. Nesnažte se proto o příliš rychlý styling s využitím extrémních teplot, ale používejte přístroje, které inteligentně regulují teplotu a snižují tak poškození vlasu. A ani v tomto případě nezapomeňte na produkty chránící vlasy před horkem.

Tip: Revoluční stylingový nástroj Dyson Corrale™ je jediná bezdrátová žehlička, která funguje na principu patentovaných ohebných destiček, jež se přizpůsobí vlasům, vyvinou rovnoměrný tlak a narovnají je díky tomu rychleji a šetrněji. Navíc zabudované senzory kontrolují teplotu stokrát do minuty a lze je nastavit na tři stupně. Poškození vlasů se tak sníží o celou polovinu. Rovněž kulmofén Dyson Airwrap™ vyvinutý pro úpravu vlhkých vlasů dokáže tvarovat a zároveň vysoušet vlasy bez použití extrémních teplot. Využívá k tomu takzvaný coanda efekt, který sám navine prameny na různé nástavce.  

Neodborně barvíme

Vyhněte se barvení (či dokonce odbarvování!) vlasů bez odborné péče. Zvláště použití nekvalitních barev může změnit strukturu vlasů a poškodit je. Ublížit své hřívě můžete ale i špatným technologickým postupem, kdy hrozí dehydratace a poškození vlasů i vlasové pokožky. Zavřená kadeřnictví tak mohou napáchat na naší „koruně krásy“ velké škody! Proto v období, kdy jste odkázáni na vlastní péči, se raději místo neodborného barvení snažte udržovat profesionálem vytvořenu barvu co nejdéle. Pomohou vám speciální přípravky pro barvené vlasy.

Tip: Vyzkoušejte přípravky z řady Baco od značky vlasové kosmetiky Kaaral. Například kondicionéry Baco Colorfresh vylepšují stav vašich vlasů a to díky koncentrované směsi pigmentů a aktivních živin. Obnovují odstín barvy, doplňují barvu a udržují ji krásnou i mezi barveními. Dodávají barvě nový tón a udržují ji stále zářivou.

Volíme nevhodné produkty

Základem správné péče o vlasy je poradit se s kadeřnicí a na základě jejích rad zvolit správný šampon, kondicionér či další přípravky, které vám budou takzvaně šité na míru. Nebude nic platné, když vám profesionál jednou za čtvrt roku při návštěvě kadeřnictví ošetří vlasy kvalitními produkty – nejdůležitější je totiž každodenní péče, proto dávejte pozor na to, co doma pravidelně používáte. Kromě šamponu a kondicionéru dopřejte jednou týdně svým kadeřím také masku, která vlasy posílí a zregeneruje. Pečující produkty ovšem nepřekombinujte! Neplatí, že čím více toho na hlavu „naplácáte“, tím bude efekt lepší.

Tip: Řada Purify od značky Kaaral nabízí přípravky pro různé typy vlasů – můžete si tak dopřát péči, ať už máte vlasy barvené či poškozené, potřebujete je hydratovat, dodat objem nebo energii.

Špatně je češeme

Důležité také je, čím a jakým způsobem vlasy rozčesáváte. Když budete kartáčem vlasové vlákno příliš natahovat, může prasknout. Pořiďte si tedy kartáč s přírodními štětinami či tangle teezer a během česání nedělejte rychlé pohyby. Postupujte od konečků po kořínky a zvláště u dlouhých vlasů buďte trpěliví. Zejména mokré vlasy jsou křehké – v tomto případě používejte hřeben a pročesávejte pramen po prameni od konečků ke kořínkům. Abyste tuto činnost měli jednodušší, použijte přípravek pro snazší česání.

Tip: Rozčesávání usnadní například dvoufázový bezoplachový kondicionér Kaaral 360 Pure Mix Leave-In, který navrací rovnováhu a oživuje vlasy bez jejich zatížení.

Trápíme je gumičkou

Nosíte ráda culík nebo drdol? Pevným svazováním dochází k napětí a může způsobit vypadávání vlasů. Neutahujte proto ohon příliš pevně. Nezanedbatelnou roli hraje i typ gumičky. Ta s kovovou sponou může vlasy ničit.

Tip: Používejte raději spirálovité plastové gumičky, anebo gumičky potažené látkou – nejenže nepoškozují vlasy, ale zároveň mohou být slušivým doplňkem vašeho outfitu!

Nechráníme hřívu před sluncem, mrazem či větrem

Také počasí může naše vlasy nepěkně poznamenat. Prudký vítr, ostré sluneční paprsky, mráz, déšť... To vše působí nepříznivě na jejich kvalitu a narušuje obranyschopnost.

Tip: Chraňte vlasy před nepřízní počasí vhodnou pokrývkou hlavy – v chladných dnech čepicí, v létě pak kloboukem, kšiltovkou nebo šátkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat