Neškleb se, zůstane ti to! aneb Rady pro krásu od maminek, co platí

Jaké maminčiny rady týkající se našeho vzhledu a naší krásy doopravdy platí? Víme to!

Rada č. 1: Neškleb se, zůstane ti to!
V přeneseném slova smyslu pravda. Tedy ne, že byste si na tváři způsobily trvalý škleb, ale nejrůznější „obličeje“ způsobí vrásky, které navždy změní váš mladistvý výraz.

Rada č. 2: Shrň si vlasy z obličeje, víc ti to sluší!

Vlasy zakrývající z velké části obličej působí neupraveně a kazí celkový dojem. Nemusíte si je nutně svazovat do culíku nebo stahovat čelenkou – prostě si je odhrňte z tváře nebo dejte za uši.

Rada č. 3: Starosti způsobují vrásky!
Ano, bylo prokázáno, že stresový hormon kortizol negativně ovlivňuje tvorbu kolagenu. A nedostatek kolagenu zase usnadňuje vznik vrásek.

Rada č. 4: Neoplachuj si vlasy horkou vodou!
Příliš horkou vodu vlasy opravdu nemají rády, způsobuje jejich vysoušení a poškození. Naopak voda studená jim dodá extra lesk.

Rada č. 5: Pro make-up platí, že méně je více!
Ano, to je pravda. Příliš silné nalíčení přidává roky a navíc silná vrstva make-upu zvýrazňuje i jemné vrásky. Navíc především mladé dívky a ženy by si měly pamatovat, že nejkrásnější je přirozenost (nebo alespoň její iluze).

Rada č. 6: Přemýšlej, co jíš!
Složením naší stravy můžeme významně ovlivňovat kvalitu pleti. Správnou skladbou jídelníčku jí dodáme potřebnou hydrataci a živiny. Podceňovat bychom neměly ani pitný režim.

Rada č. 7: Tvoje barva vlasů ti sluší nejvíc!
Je to tak, většině žen sluší barvy, které se co nejvíce blíží jejich přirozenému odstínu. Ty se totiž shodují i s barvou obočí, tónu pleti apod. Samozřejmě tím neříkáme, že jiná barva vám nesluší, nicméně při experimentování s odstínem vlasů je velmi snadné šlápnout vedle…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat