Konec neposedným vlasům! Ovládněte své rozčepýřené kadeře

Neposlušné, nezvladatelné, rozčepýřené vlasy sice možná mohou vypadat divoce a přirozeně, ale jsou příležitosti, k nimž se příliš nehodí. V takové chvíli musíte vykouzlit na hlavě lesklé a hladké kadeře. Jenže jak na to?

Samozřejmě, vždycky můžete vlasy donutit, aby se chovaly způsobně, třeba žehličkou nebo usilovným fénováním, ale co takhle zkusit méně násilné způsoby, které vlasy ve výsledku ještě více nepoškozují? A jak vlastně roztřepeným, neupraveným vlasům předcházet?

Rozčepýřené vlasy jsou ve většině případů znamením, že nejsou tak úplně zdravé. Nejčastěji jsou takové vlasy dehydratované, poničené sluncem, ale také nešetrným barvením nebo používáním nevhodných kosmetických přípravků.

A jak navrátit své hlavě, respektive svým vlasům, hebkost, lesk a řád?

Mýt, nemýt

Jste si jistí, že musíte své vlasy mýt každý den? Ať používáte sebelepší šampon, stejně své vlasy příliš častou hygienou vysušujete, na což některé reagují právě třepením, lámáním a rozčepýřeným vzhledem. Zkuste proto každý druhý den mytí vlasů vynechat. Co naopak můžete svým kadeřím dopřát každý den, je kondicionér. Neaplikujte jej po celé délce od kořínků, spíše na dolní polovinu vlasů, směrem ke konečkům. Vybírejte si kondicionéry, která jsou přímo určeny pro poškozené či roztřepené vlasy. Zajistíte jim tak optimální péči a hydrataci.

Sušit, nevysušovat

Usilovné tření mokrých vlasů ručníkem je asi to nejhorší, co můžeme svým kadeřím provést. Mokré vlasy jsou zranitelné, a pokud je vysoušíte nešetrně, jen je ještě víc zničíte a o dokonalých pramenech si můžete nechat jen zdát. Ideální je, když na mokré vlasy použijete hodně savý ručník (nejlépe z mikrovlákna, ale to samozřejmě není podmínkou) a velmi opatrně s jeho pomocí vodu z vlasů „vytlačíte“ – jemným tlakem vlasy vyždímáte (pozor, rozhodně nijak nekroutit). Poté je nechte přirozeně uschnout.

Ani fénování vašim vlasům neprospívá, ovšem pokud se mu nemůžete vyhnout, nechte vlasy co nejvíce proschnout a teprve poté použijte fén – zapněte jej pouze na studený nebo vlažný vzduch, horký vzduch vlasy nepřirozeně vysušuje.

Upravovat, nepřehánět

Stylingové přípravky mohou, než se vlasům opět navrátí zdraví, pomoci ve vytvoření krásných kadeří (respektive jejich iluze), ale řada z nich představuje pro vlasy poměrně výrazné zatížení, na které reagují přesně opačně, než bychom chtěli – ještě více se vysuší, lámou, třepí a na jejich „ovládnutí“ pak paradoxně potřebujeme další tuny těchto produktů. Vsaďte tedy spíše na prevenci – investujte do opravdu kvalitní kosmetiky, vlasům dopřávejte pravidelnou intenzivní péči v podobě nejrůznějších masek (klidně i těch přírodních, podomácku připravených) či pečujících sér. Pro dodatečnou úpravu kadeří používejte co nejšetrnější přípravky a spíše s nimi šetřete. (Čtěte také: Napravte letní škody na svých vlasech. Získejte zpět svou hřívu a Zúročte podzimní sklizeň pro svou krásu1. díl a 2. díl)

Pár tipů na závěr

A jak ještě můžete neposedným a rozčepýřeným vlasům pomoci?
*  Vyměňte kartáč za hřeben se širokými zuby a češte je velmi opatrně.
*  Kondicionér ponechte na vlasech o nějakou tu minutku déle (nepřehánějte to, ale klidně jim takových 5 minut dopřejte, máte-li čas).
*  Pravidelně ošetřujte konečky vlasů olivovým olejem (stačí pár kapek).
*  Pro hladké vlasy můžete zkusit aplikovat po jejich celé délce (ale ne až na kořínky) malé množství nemastného tělového mléka.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:30
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:03
407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat