Textilní materiály vhodné do horkého počasí

Je lepší v létě nosit oblečení z bavlny, polyesteru nebo snad umělého hedvábí? Všechny tyto textilie jsou vhodné! Vynikají prodyšností, která (nejen) v horkých dnech přijde vhod!

Léto je kouzelné roční období plné slunce, grilování s přáteli, cestování i vodních radovánek. Ovšem jistá negativa má také, to aby se neřeklo. Někomu nedělají dobře vysoké teploty, jiný si zase stěžuje na poletující pyl a záchvaty alergie. A potit se více, než je únosné, nechce vůbec nikdo! Které textilní materiály se právě v létě doporučují, protože jsou prodyšné a umožnují tělu „dýchat“? V těchto by vám mokré „koláče“ v podpaží hrozit neměly!

Bavlna jako stálice módního průmyslu

Ať už si o produkci bavlny zatěžující životní prostředí myslíte cokoli, pravdou zůstává, že právě tato tkanina patří mezi ty nejprodyšnější. Ani v nejmenším nebrání proudění vzduchu, čímž urychluje odpařování potu. Nabízí také pohodlné módní možnosti neformálního i elegantního profesního oblečení, proto je návrháři tolik vyhledávaná. Další nespornou výhodou je snadná údržba i poddajná měkkost.

Polyester nejen na cvičení

Vybavíte si v souvislosti s polyesterem věci na cvičení? Máte samozřejmě pravdu. Z tohoto materiálu se ale šijí i zahradní lehátka, slunečníky, stany a čluny. A důvod je jasný – odpuzuje vodu, která se do něj nevsakuje. Vyniká i odolností proti UV záření a roztržení. Kdo ale říká, že si to tílko na fitness nemůžete vzít v parnu? Bude vám v něm příjemně a ještě přitažlivě obepne vaše křivky!

Rayon je rychleschnoucí

Rayon neboli viskóza či umělé hedvábí. I když to tak možná na první pohled nevypadá, jedná se o přírodní vlákno. Výchozí surovinou při jeho výrobě je totiž celulózová hmota ze dřeva nebo bavlny. Příznivci této textilie si pochvalují její savost, vzdušnost, hebkost, splývavost a chladivost. Nelze ji odepřít ani to, že schne opravdu rychle. Není náhodou, že hodně tradičních indických šatů se tvoří právě z umělého hedvábí. Vždyť v Indii bývá skutečně horko…

Zdroje: ejisinc.com, wikipedia.org, advancetextile86.blogspot.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat