Omladit pokožku lze díky masáži gua sha

Jezdit si po obličeji speciálně tvarovaným kamenem, který pořídíte za méně než dvě stovky? Ačkoli to možná vypadá podivně, umaže vám pár let i tmavé kruhy pod očima!

I když by si vaše vizáž nějakou péči určitě zasloužila, na návštěvu kosmetického salonu se vám pořád nedaří vyšetřit čas? Co když existuje zkrášlující technika, která je nenáročná, ale zatraceně efektivní? Účinky má k nezaplacení, přesto nevyžaduje nákladné pomůcky!

Zázrak? Kdepak, gua sha!

Gua sha (vyslovujte jako „kváša“) je v podstatě masáž. Ovšem ne jen tak ledajaká. V tradiční čínské medicíně se využívá již tisíce let, a to ke snížení bolesti způsobené chronickým onemocněním, uvolnění napětí i k útlumu zánětů. Její příznivci si ale všímají, že po absolvování této kúry je jejich pleť neuvěřitelně pružná, hebká a mladistvá. Někteří dokonce přísahají, že mají pozvednuté obočí, přičemž si nemohou vynachválit náhlé zmizení tmavých kruhů pod očima. V čem vězí ten fígl?

Za málo peněz hodně muziky

Hlavním principem masáže gua sha je tření a vyvíjení tlaku, čímž se podpoří prokrvení pokožky a proudění lymfy. K tomu se používají masážní válečky a speciální tvarované kameny. Jedno či druhé se po aplikaci krému, oleje nebo hydratačního séra jednoduše přiloží ke kůži, načež se střídavě provádí dlouhé a krátké tahy, vždy jedním směrem. Po chvilce masáže se lehce zvýší intenzita tlaku –⁠ ten ale stále musí být člověku příjemný. A to je vše, přátelé! Pokud se ptáte, kolik může stát třeba ten zmíněný kámen, investice nepřesáhne dvě stokoruny. Porozhlédnete se po něm na internetu?

Něco jako botox. Ale levnější

„Pracujte s plochým kamenem na krku, obou stranách tváře, na čele i tam, kde začíná linie vlasů. Na obličeji je 42 svalů a jejich masáž prokazatelně stimuluje produkci kolagenu. Gua sha navíc pomáhá rozpohybovat uvízlou lymfatickou tekutinu, což vede k celkovému uvolnění pleti a minimalizaci vrásek. Účinky bych přirovnala k botoxu. Gua sha je ale mnohem levnější,“ vychvaluje uvedenou tradiční techniku Valerie Grandury, což je americká zakladatelka kosmetické společnosti Odacide.

Zdroje: besthealthmag.ca, medicalnewstoday.com, clevelandclinic.org







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat