Tónování vlasů do letních pastelových barev

Léto je v plném proudu a my ze skříní s radostí postupně vytahujeme všechno naše oblíbené pestrobarevné oblečení, které nám během ponurých zimních měsíců tak zoufale chybělo. Barvy letošního léta jsou zářivě žlutá a limetková, ovšem v pozadí nezůstávají ani pudrové tóny či oblíbený mint odstín.

Pokud si myslíte, že se bavíme pouze o barevnosti oblečení, není tomu tak. Uvedené odstíny se týkají i vlasů, a pokud jste i vy zatoužily po letním oživení vaší běžné barvy, podle našeho návodu to hravě zvládnete doma vlastními silami.

Málokdo si troufne na zářivě žluté, modré či neonové vlasy, proto si dnes představíme návod na lehké pastelové tónování vlasů pomocí smývatelných barev, které se stalo letním hitem posledních několika let a ani letos tomu není jinak.

Na základní barvě záleží

Pokud jste majitelka přírodně tmavých vlasů, s pastelovým tónováním moc kouzel nesvedete, protože nejlepších výsledků dosáhnete pouze při aplikaci na přirozeně světlé nebo zesvětlené vlasy, leda byste měly melírované vlasy nebo ombré, což by vytvořilo vskutku jedinečný estetický efekt.

Vycházejme tedy z toho, že jsou vaše vlasy světlé nebo zesvětlované pomocí peroxidu. V tomto případě platí, že čím světlejší vlasy máte, tím bude barevný výsledek intenzivnější.

Pokud máte čerstvě odbarvené vlasy, ošetřete je silver šamponem nebo balzámem odstraňujícím oranžové a žluté nádechy vlasů. V opačném případě budete mít místo zvoleného např. růžového pastelového odstínu na vlasech nažloutlý až oranžový nádech s fleky.

Péče před barvením

Před barvením semi-permanentní barvou nebo přelivem umyjte vlasy šamponem s kyselým pH (nižší než 7) a vysušte ručníkem. Nepoužívejte žádný kondicionér, oleje ani jiné vlasové prostředky.

Pokud výrobce zvolené barvy neuvádí jinak, vlasy před samotným barvením vysušte a barvu pak nanášejte na suché vlasy.

Pastelky a vlastní odstíny

Ačkoli je na trhu celá řada zajímavých odstínů, ne vždy se podaří natrefit na ten správný, po kterém toužíte zrovna vy, a právě v tu chvíli nastává čas na alchymii.

Pokud jste zvolili semi-permanentní barvu v kelímku (např. directions) a chcete dosáhnout světlejšího odstínu, než je odstín namíchaný prodejcem, připravte si plastovou misku, do které vymačkejte větší množství běžného vlasového kondicionéru a postupně přimíchávejte barvu po lžičkách, dokud nedosáhnete požadovaného odstínu. Další dávku barvy přidejte vždy až poté, co důkladně rozmícháte celý obsah v misce a ujistíte se, že chcete výsledný odstín zvýraznit.

Nebojte se s barvami experimentovat a klidně smíchejte i více odstínů (např. do růžové přidejte trochu fialkové, pokud chcete chladnější odstín, nebo kapku oranžové, pokud chcete teplejší meruňkový odstín růžové…).

Takto připravenou směs naneste na suché vlasy, rovnoměrně na všechna místa, která chcete obarvit, a nechte působit 40 minut.

Pro ještě zajímavější efekt si můžete přichystat dva podobné odstíny, jeden světlejší a druhý tmavší, přičemž ten tmavší naneste na konečky vlasů a jemnými tahy vzhůru rozetřete do ztracena. Vlasy pak budou nenápadně směrem ke konečkům tmavnout, což vytvoří zcela jedinečný efekt.

Přeliv

Mnohem jednodušší a rychlejší způsob lehkého tónování světlých vlasů je přeliv, který ovšem neumožňuje takové kouzlení a precizní výsledek jako nanášení barvy štětcem, a vlastně nikdy přesně nevíte, jak moc vám ve finále na vlasech tzv. „chytne“. Pokud se však odvážíte vyzkoušet tuto metodu, přidejte několik lžiček semi-permanetní gelové barvy do plastové misky nebo aplikační lahvičky, zalijte dostatečným množstvím vody a důkladně rozmíchejte, aby vám vznikla tekutina jednolité barvy bez cucků a kousků gelové barvy. Opět si hlídejte intenzitu odstínu. Připravené omyté a vysušené vlasy pak opatrně polijte nachystaným přelivem, nechejte chvíli působit a poté opláchněte čistou vodou.

Případně si kupte již hotový přeliv v drogerii, a postupujte podle návodu výrobce. I zde však platí, že barva bude nejlépe chytat na zesvětlené vlasy omyté šamponem s kyselým ph a důkladně vysušené.

Péče

Po tónování vlasů a důkladném smytí barvy vlasy ošetřete maskou na barvené vlasy a upravte, jak jste zvyklí. Na odbarvených vlasech drží přeliv nejdéle, u přírodních vlasů se vymývá trochu rychleji. Pokud chcete docílit co nejdelšího barevného efektu, ošetřujte vlasy pomocí speciální vlasové kosmetiky určené pro barvené vlasy s UV filtrem.

Zdroj: Názor autora, therighthairstyles.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat