Zázrak zvaný peeling. Který je vhodný pro váš typ pleti a jak často ho využívat

04.08.2021 | Krása a móda

Není peeling jako peeling? Přesně tak! Měli byste dát šanci tomu enzymatickému, chemickému nebo snad mechanickému? Řiďte se svým typem pleti, e-shop notino.cz se pak postará o zbytek. Z jeho nabídky si vybere každý!

Odstranění odumřelých kožních buněk, exfoliace nebo úplně jednoduše řečeno – pleťový peeling. To je k zachování zdravé, mladistvé a zářivé pleti rituál přímo klíčový. Pokud ho z nějakého důvodu nechcete či nemůžete absolvovat v kosmetickém salonu, vyzkoušejte ten domácí. Koneckonců, se správnými prostředky dosáhnete totožných výsledků jako zkušený profesionál! Konkrétní produkty si pak můžete vybrat na stránkách e-shopu notino.cz. Než se na ně ale podíváme trochu blíž, pojďme do tajů peelingu pořádně proniknout. Opravdu znáte jeho účinky i správnou frekvenci?

Zázrak, který je k mání

Peeling se provádí z celé řady důvodů a všechny jeho schopnosti dohromady vytvářejí z pleti hotový skvost. Účinně ji čistí, zbavuje nadměrného kožního mazu a zabraňuje ucpávání pórů, které mimo jiné vede i akné a tvorbě otravných černých teček. Ano, těch, kterých se pak zbavuje jen s velkými obtížemi.

Tato důležitá procedura primárně odstraňuje také staré a odumřelé kožní buňky, jejichž hromadění lze bezpečně poznat nevzhledným „šupinatěním“ pokožky. Zároveň urychluje proces regenerace, zlepšuje prokrvení a stimuluje produkci kolagenu, čímž kůži omlazuje, vyhlazuje a celkově rozjasňuje. Nelze opomenout ani to, že usnadňuje vstřebávání používaných sér, krémů a masek z vašeho kosmetického kufříku. Druhy peelingů pak existují hned tři – mechanický, chemický a enzymatický. Který z nich je pro vás ten pravý?

Enzymatický peeling má jemné zacházení v popisu práce

Máte-li citlivou či suchou pokožku, a hledáte pro ni jemnou a šetrnou péči, zvolte peeling enzymatický. A proč se mu tak říká? Má to co dělat s tím, že obsahuje přírodní enzymy z ovocných kyselin (například papáji nebo ananasu), které exfoliaci přirozeně stimulují. Samy totiž najdou a pohltí odumřelé buňky, zatímco pleť hydratují a hloubkově čistí. Samozřejmostí je i vyhlazení vrásek, omezení výskytu jizev nebo zmírnění akné. Jeho účinky jsou patrné už po prvním vyzkoušení. Enzymatický peeling se aplikuje dvakrát týdně. Určený je pro všechny typy pleti, nejen tu suchou – to kdyby vás jeho schopnosti zaujaly. Zmíněný e-shop notino.cz. enzymatických pomocníků nabízí spoustu, u některých se dokonce dočkáte i dopravy zdarma.

Chemický peeling si poradí s pigmentací

Chemický peeling je odstranění vrstvy starých buněk. Nabízí ovocné AHA a BHA kyseliny, které zahájí proces hloubkové regenerace a omlazení. Výsledky exfoliace se dostavují pozvolna, čímž se vyhnete intenzivnímu loupání pleti, zarudnutí nebo stroupkům. Mezi jeho hlavní přednosti patří redukce jemných vrásek a pigmentových skvrn. Souběžně stahuje rozšířené póry, působí proti akné a podporuje obnovu kůže. Je vhodný zejména pro mastnou pleť, nedoporučuje se pleti citlivé a suché. Ideální frekvenci aplikace určuje návod výrobce konkrétního produktu. Oblíbené značky Revolution Skincare, Neutrogena, Bioderma nebo Estée Lauder či Elemis. Ty všechny i další má v notino.cz v nabídce.

Mechanický peeling ocení i lokty

Mechanický peeling, jinak zvaný jako scrub, má gelovou nebo krémovou konzistenci. Obsahuje malé částečky, kupříkladu kávy, cukru nebo soli, kterými se odumřelé buňky mechanicky odstraňují jako po másle. Tento scrub je skvělý nejen na obličej, ale také na exfoliaci krku, popřípadě broušení zrohovatělé kůže na patách či loktech. Je tedy báječně všestranný! I on zbavuje nečistot a hloubkově čistí, přičemž je skvělou přípravou na nanesení samoopalovacího krému. Ideální je pro smíšenou, mastnou a zralou pleť. Při jeho výběru se vždy řiďte doporučeným typem na obalu. Nanáší se pak jednou až dvakrát týdně. Na e-shopu notino.cz ho máte na dosah jednoho kliknutí!

Více informací na www.notino.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat