Za bublinovou deformaci vlasů může časté používání žehličky a fénu

Mít na vlasech bubliny? Ne, to není žádný zajímavý účes, ale pořádná šlamastyka, která vyžaduje dlouhodobou hydratační léčbu. Ta se ani nemusí se podařit!

Bez žehličky, fénu a kulmy si to nedovede představit? Přístroje, které používáte proto, aby vaše vlasy vypadaly fantasticky, mohou být hlavní příčinou jejich nevratného poškození. Ještě jste neslyšeli o bublinové deformaci, která může skončit opravdovou katastrofou?

Když je teplo na obtíž

Asi neexistuje odborník, který by řekl, že horko sálající ze stylingových pomůcek s kvalitou hřívy vůbec nic nedělá. Úplně nejhorší scénář může nastat tehdy, pokud vysoušečem nebo tou zmíněnou žehličkou upravujete ještě mokré kadeře. Ve všech vlasových vláknech se totiž nacházejí prázdné prostory vyplněné vzduchem, jimž se říká vakuoly. Při mytí se naplní vodou, což nepředstavuje žádný problém, protože ta se během přirozeného schnutí sama odpaří. Tepelný zásah ovšem tento proces pochopitelně urychlí, čímž se vakuoly naplní plynem, kvůli čemuž se rozšíří a naruší celou integritu vlasů. Pokud byste se na jednotlivé prameny podívali pod mikroskopem, spatřili byste na nich velké množství bublin, proto se téhle deformaci říká „buble hair“ neboli bublinové vlasy. Co přesně to pro vás znamená?

Pohled do zrcadla, který nepotěší

Takto postižená koruna krásy se vyznačuje suchostí, křehkostí, slabostí, roztřepenými konečky i lámavostí. V některých případech dochází i k vypadávání, a to bohužel nejen jednotlivých vlasů, ale i větších „chomáčů“. Lze tuhle bublinovou „nemoc“ uzdravit? Možné to je, ale nutno podotknout, že to není záležitost několika dní, ale spíše týdnů, dost možná i měsíců.

Léčba, která se protáhne

Experti se přiklánějí k názoru, že jedinou možnost nápravy představuje okamžitá hydratace, kterou zajistí speciální intenzivní masky. Naprostou samozřejmostí je odstávka stylingových přístrojů, protože každé použití vede k dalšímu zatížení a poškození. Vlasům je třeba dopřát i výživu v podobě vitaminů a minerálů. Při procesu uzdravování se nedoporučuje ani jejich barvení.

Zdroje: wellnessbin.com, hairsure.in







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat