Zapomeňte na botox. Obličejová jóga je daleko účinnější!

Praktikování obličejové jógy je mnohem účinnější v boji s vráskami a stárnutím pleti než drahé krémy a bolestivé injekce botoxu. Obličejová jóga přitom není žádnou novinkou a na internetu i v knižní podobě existuje řada cenných zdrojů. Stejně jako v klasické variantě tohoto cvičení i zde existují polohy, které mají své názvy. Třeba čmelák nebo lev.

„Zkoušeli jsme to se skupinou přátel a bylo to velmi zábavné. Seděli jsme v kroužku a dělali na sebe všechny ty obličeje. Navíc se u toho nasmějete. Bylo to úžasné. Doporučuji každému, aby to zkusil ve skupině přátel,“ uvedla australská expertka na výživu Josie Goldberg pro australský Daily Telegraph.

Krátkodobá řešení vrásek botoxem či restylanem nemají většinou dlouhodobý úspěch. Naopak obličejovou jógu je třeba vykonávat neustále a pravidelně. Účinky jsou ale ohromující.

„Mnoho lidí provádí obličejovou jógu. Celebrity jako Gwyneth Paltrow a Jennifer Aniston jsou obhájkyněmi, stejně jako všichni, kdo rádi vypadají dobře, jsou zdraví a kladou důraz na přirozenost,“
tvrdí slavná instruktorka obličejové jógy a autorka knih Annilese Hagen.

Botox odmítám, stačí obličejová gymnastika, ukazuje herečka Žádníková

„Obličejová gymnastika vychází z toho, jaké mimické svaly používáte. Tedy pokud nejste něčím napíchané, tam mimika odchází. Pokud máte malé děti, tak to cvičení zas tak potřeba není, protože za den uděláte tolik mimických útvarů, děláte tygra, lvíčka, vláček, to všechno pomáhá," říká Žádníková, která pro Dermacol nafotila manuál, jak cvičit každé ráno, aby se vrásky tvořily co nejméně.

Zaručeným receptem podle Žádníkové je hýbat obličejem a nedělat si z vrásek vrásky. Některé cviky, jako třeba "traktor" nebo "bublina", vás možná před zrcadlem rozesmějí, je to ale lepší než podstupovat bolestivé a drahé zákroky.

„Umění stárnout je opravdu umění. Já vím, že se mi to možná říká, že jsem ještě v té polovině života, kdy se tím zabývat nemusím, ale je dobré se na to vykašlat. Je strašně důležité, když se na to žena umí vykašlat a být šťastná teď a tady, protože žít přítomným okamžikem je nejvíc, čím se nejvíc můžete rozmazlit," říká.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat