Lekce líčení pro bledulky: Světlá pleť je zase v kurzu!

Také patříte k ženám, kterým by jejich bledou až průsvitnou pleť mohla závidět i samotná Sněhurka? Vykašlete se na nezdravá solária a samoopalovací krémy. Bledulky jsou v kurzu! Stačí jen vědět, jaká líčidla zvolit.

V létě se dá pochytat alespoň trocha barvy, přes zimu ale většina z nás řeší příliš bledou pleť. Přitom zbytečně. Stačí se podívat na slavné hollywoodské krásky nebo zahraniční modelky – ty by ani nenapadlo mít ze své světlé tváře mindrák. Nemluvě o Asiatkách, které mají hotový arsenál bělící kosmetiky a pro bledou pleť by udělaly první poslední.

Pozor na odstín make-upu

Bledá pleť má několik úskalí – bohužel je na ní vidět každý nedostatek a bez vhodného líčení má tendenci vypadat nezdravě. Klíčový je proto především výběr vhodného make-upu. A tady nastává první problém. Drogerie jsou plné podivných odstínů do oranžova, které jsou většinou moc tmavé. Najít světlý make-up je jako hledat jehlu v kupce sena. Pokud na vaši bledou pleť nemůžete najít odstín, vyzkoušejte Dermacol 24h Control (odstín 01), Dream Matte Mousse Maybelline (odstín Ivory), Rimmel Match Perfection (odstín Ivory), Astor Skin Match (odstín Ivory) nebo Max Factor Lasting Performance (odstín 101). Pokud do make-upu můžete více investovat, rozhodně zajděte do Bobbi Brown nebo MAC, kde se najdou odstíny opravdu pro každého. Navíc jsou rozdělené podle podtónů pleti a můžete si make-up rovnou vyzkoušet (testování na ruce rozhodně nestačí).

Spousta bledulek si navíc záměrně kupuje o něco tmavší make-up s vidinou, že budou mít zdravější barvu. Nepřirozený odstín tváře ale v kombinaci se světlým krkem a zbytkem těla vypadá strašně. Raději proto vyberte světlejší odstín, který odpovídá tónu vaší pleti (měl by se doslova ztratit) a vyhrajte si se zbytkem líčení. Rozhodně byste neměly vynechávat tvářenku (dodá právě onu „zdravost“), řasenku a zaměřte se také na obočí. Trápit vás mohou také prosvítající žilky. Ty nejlépe schováte krémovým korektorem. Ten můžete použít i na ostatní nedostatky, pod oči je ale vhodnější odstín, který je o malinko světlejší než make-up.

Vyměňte černou za hnědou

A jak si poradit s líčením očí? Pokud nemáte zrovna tmavé vlasy i obočí, vyhýbejte se u nás tak  oblíbeným černým tužkám na oči. Vyměňte je za tmavě hnědé, které budou působit více přirozeně. To samé se týká i kouřového líčení. Se stíny klidně experimentujte, jen pamatujte, že by odstín měl vždycky oko rozzářit, nevolte proto modrou pro modré oči a podobně. Ani tvářenka by neměla být úplně výrazná – jemná broskvová, světle růžová nebo lehká červeň (pozor, pokud vás v zimě trápí zarudnutí obličeje, další červené se vyhýbejte) je vhodnější. Spousta žen zapomíná na obočí, což je jednou z největších chyb. Na pomoc si vezměte hnědou tužku nebo ještě lépe, stín. Bledá tvář potřebuje podtrhnout rysy.

Rty nechte zazářit

Kde se naopak můžete klidně odvázat, jsou rtěnky. Na večer se nebojte vyzbrojit ani červenou. Pozor, výraznou rtěnku musíte doplnit precizním make-up a pletí, která je alespoň zdánlivě bez poskvrnky. Na den se budou hodit jemnější tóny.
TIP Bety:
Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat