Rýžová maska má skvělý omlazující efekt

Děláte si doma rýži? Neservírujte ji jenom na talíř, ale i na pokožku. Funguje jako opalovací krém, který zpomaluje tvorbu vrásek a urychluje regeneraci pleti.

Není rýže jako rýže. Vždyť v obchodě narážíme na dlouhozrnnou i kulatozrnnou, stejně jako na loupanou, neloupanou, hnědou, červenou i černou. Druhů existuje skutečně požehnaně. Ačkoli tato přísada není zdaleka tak nízkokalorická, jak si kdekdo myslí, jedno se jí upřít nedá – zdravotní benefity.

Jídlo, které chutná a léčí zároveň

Rýže obecně bývá spojována s celou řadou pozitiv. Její konzumace příznivě působí na nervový systém, vylučuje z těla přebytečnou vodu, snižuje riziko rakoviny a odstraňuje ze systému nahromaděné toxiny. Také posiluje imunitu, zmírňuje průjem a jiná střevní onemocnění, zatímco normalizuje krevní tlak. Pomáhá i při vysokých teplotách a zánětech. Věděli jste, že představuje také prevenci ledvinových kamenů? Ovšem prospěšná je i pro krásu, neboť obsahuje látky, které zpevňují nehty a zkvalitňují vlasy. Naprosto samostatnou kapitolou jsou její omlazující a regenerační schopnosti, díky kterým pookřeje i unavená a mdlá pokožka.

Rýžová péče jako ošetření ze salonu

Že má uvedená potravina nesporné kosmetické přednosti, o tom nepochybují ani odborníci. Koneckonců, právě oni často upozorňují na to, že zprostředkovává hojné množství kyseliny linolové a vitaminu E, širokou škálu antioxidantů a v neposlední řadě i organickou sloučeninu zvanou skvalen. Tyto látky nejenže podporují produkci kolagenu, chrání také pleť před nežádoucím působením UV paprsků a urychlují regeneraci buněk. Rovněž předcházejí tvorbě pigmentových skvrn a tlumí svědivé vyrážky. Jak s rýží jakožto zázračným elixírem zacházet?

Nerušit, jde se mládnout!

Příprava masky se odvíjí od jednoduché receptury. Po uvaření rýži sceďte, vodu ovšem nevylévejte, ta se ještě bude hodit na finální zakončení celé procedury. Tři polévkové lžíce zrnek následně smíchejte s jednou polévkovou lžící mléka a trochou medu. Doba působení je nějakých 20 minut, poté smyjte pozůstatky zmíněnou rýžovou vodou.

Zdroje: 1mhealthtips.com, cahokiarice.com, https://food.ndtv.com/beauty/5-diy-homemade-rice-flour-face-packs-for-a-refreshing-and-flawless-skin-1814490







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat