Barvy letošního jara a léta

Při kombinování outfitů není podstatný pouze střih a materiál, ale především také barevná kompatibilita. Pokud si oblečete tu správnou barvu, můžete zcela změnit výsledný efekt i takové kombinace, jako je například klasika: tričko a džíny. A i když každý z nás rozhodně rád nosí své oblíbené barvy a odstíny, o kterých si myslí, že mu nejlépe sluší, přesto se většina z nás ráda inspiruje trendy a novými nápady v oblasti barevných kombinací. Protože změna je občas i v tom nejspolehlivějším systému zapotřebí, co říkáte?

Podle předních módních návrhářů nás čeká především citronovo-limetkový rok 2022. Barevná paleta v tomto případě totiž hovoří jasně (1): Limetková zelená, kanárkově žlutá, sytá „Kelly green“ zelená a teplá oranžová, to vše jsou trendy odstíny na sezonu jaro/léto 2022, z nichž každá má svůj vlastní speciální nádech. Že takové výrazné barvy nejsou to pravé pro vás? Právě naopak, pojďte se s námi s těmito odstíny seznámit trochu blíže, a zjistíte, jak snadné je nechat se těmito výraznými barvami unést! 

Královská modrá

Abychom na vás nešli zhurta hned ze startu, začněme nejprve s nadčasovou a stále oblíbenější klasikou: Královsky modrou barvou. Ostrá zelená „Kelly Green“ je sice nejžhavější barvou současného období (více o této barvě níže), ovšem jsme přesvědčeni, že královská modrá je přesně ten výrazný a nasycený odstín, který ji během několika měsíců srazí z trůnu. Řada návrhářů jej totiž již nyní s předstihem plánuje pro své kolekce na období podzim/zima 2022. Jen buďte opatrní při párování s červenou a bílou, pokud nechcete působit dojmem zarytého fanouška kapitána Ameriky (2).

Zářivá limetka

Tlumená šalvějová zeleň byla jedním z nejžádanějších odstínů v roce 2021, nicméně letošní sezóna se zaměřuje na poněkud výraznější a šťavnatější odstíny, a jsme si jisti, že tato zářivá limetkově zelená vyvolá radost v mnohých nadšenců do módy – ve vašem šatníku se totiž bude vyjímat skvěle (2)! A jak limetku vlastně nosit?

Co takhle se inspirovat u předních návrhářů a vyzkoušet saténové minišaty v tomto odstínu, elegantní šaty v délce midi, nebo dokonce čajové šaty ve stylu 50. let se stylově sladěným kloboučkem? Při stylizaci do tohoto limetkového odstínu jej nechte vyniknout a kombinujte pouze s černou nebo bílou obuví.

Žhavá oranžová

Zapomeňte na pastelové odstíny! Sezona pro jaro/léto 2022 je skutečně velmi ambiciózní a nedrží se zkrátka ani u takové barvy jako je oranžová (2). A jaká přesně je ta oranžová pro letošní rok? Odpověď zní jednoznačně: ta nejjasnější oranžová, jakou najdete!

Pokud se bojíte, že budete vypadat jako příznivci „Hare Krišna“, nemusíte se bát.  Jasně oranžový kalhotový kostým s decentními černými doplňky z vás udělá módní ikonu letošních teplých dní, a pokud si troufnete, můžete po vzoru módních návrhářů přidat trochu kontrastu například s modrou kabelkou a zavazovacími sandály.

Kelly Green

A konečně, tolik skloňovaný odstín zelené „Kelly Green“! Zářivá, hravá a odvážná barva!

Při pohledu na outfit sladěný do této barvy nikoho ve vašem okolí nenechá na pochybách, že se skutečně vyznáte a máte přehled o tom, co je skutečně in! Tato zelená se nepodobá žádné jiné barvě, a zejména na London Fashion Week tento odstín naprosto ovládl celé pódium! Takže vězte: Zářivá zelená letos nepatří Vánocům, ale žhavému létu (2)! 

Zdroje: (1) www.news24.com/w24/style/fashion/trends/pantones-colour-of-the-year-for-2022-is-veri-peri-and-its-here-to-illuminate-self-expression-20220112-2, (2) www.benjaminmoore.com/en-us/color-overview/color-palettes/color-of-the-year-2022







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat