Příjem antioxidantů snižuje tvorbu vrásek

Čím více antioxidantů budete mít, tím mladistvěji můžete vypadat. Jak jste na tom s vitaminy A, C a E? Nejen jejich konzumace zlepšuje kvalitu pleti, i vnější aplikace zřejmě zafunguje jako botox v kombinaci s liftingem!

O antioxidantech se poslední dobou mluví a píše neustále. Tyto látky se dávají do souvislosti se zdravím, neboť zabraňují oxidačnímu stresu, který je zase příčinou aterosklerózy, rakoviny a třeba i ztráty zraku. Je ale i jiný důvod, proč s nimi navázat spolupráci. Vždyť podporují mladistvou vizáž (1)!

Co se děje pod povrchem?

Stárnutí kůže by se dalo popsat jako neustálá válka mezi hodnými antioxidanty a zlými volnými radikály (2). Volné radikály jsou molekuly a atomy, které se vyvíjejí prostřednictvím vlastních návyků, jako je například kouření a nadměrná konzumace zpracovaných potravin. Jejich strůjcem je však i znečištěné životní prostředí a sluneční ultrafialové záření. Jakmile se v těle nahromadí, dochází nejen ke zvýšenému riziku mnoha chorob, ale i viditelnému poškození pokožky. To se projevuje rozpadem kolagenu, výskytem vrásek, nadměrnou suchostí kůže i hyperpigmentací. Zkrátka a dobře – vším, co tak úplně nevítáme. Naštěstí jsou tu antioxidanty, které bojují na naší straně (1)!

Přátelé, kteří ctí naše dobro

Antioxidanty jsou elixírem mládí, protože pohlcují volné radikály, chrání kožní buňky, vyhlazují jemné linky a zachovávají rovnoměrný tón pokožky. Pokud jde o to, kolik byste jich měli používat, čím více, tím lépe. Je dobré klást důraz i na vnější aplikaci. Ostatně, antioxidanty zprostředkovávají i kosmetické produkty, a to od krémů až po nejrůznější oční séra. Na které přesně se zaměřit?

Svatý grál pro dokonalý vzhled

Vitamin A je jeden z nejúčinnějších antioxidantů (3). Je prokázáno, že stimuluje produkci kolagenu a urychluje buněčnou výměnu,“ odhaluje specialistka Rachel Nazarian, která poukazuje na to, že má okamžité i dlouhodobé účinky. „Áčko“ podle ní přispívá i k léčbě akné a likviduje stařecké skvrny. Stejně blahodárně působí také vitaminy E a C. V případě druhého ze jmenovaných je tu jedno varování. „Vitamin C je trochu nestabilní a poměrně rychle ztrácí svoji sílu. Přípravky s jeho obsahem doporučuji uchovávat v chladu a na temném místě.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249911/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6047276/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482362/, www.medicalnewstoday.com, www.simplicite.com.au, www.wellandgood.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat