Konopný olej pleť uvítá

Jedna ingredience, co vyladí připravované jídlo i vizáž? To je olej z konopných semínek! Do jakých receptů se hodí a proč omlazuje pokožku, které uleví i od vyrážek a ekzémů?

Problémů s pletí existuje celá řada. Máte nějaký na triku, respektive na obličeji, i vy? Pak to asi chce toho správného kosmetického spojence. Nechtěli byste vyzkoušet konopný olej? Dá se s ním nejen vylepšit zevnějšek, ale i vařit!

Poklad, na který si rychle zvyknete

Konopný olej (1) se získává lisováním semínek konopí. Právě proto neobsahuje THC (tetrahydrokanabinol), tedy látku zodpovědnou za psychotropní účinky – ta se nachází jen v zelených částech rostliny. Omamných účinků tohoto oleje se tedy v žádném případě obávat nemusíte. Přesto je možná v jistém slova smyslu návykový. Jakmile totiž jednou poznáte jeho vlastnosti, už ho nebudete chtít dát z ruky!

Pravá ruka kuchaře

Olej z konopí má žlutozelenou barvu a vyniká příjemnou oříškovou chutí. Využívá se ve studené kuchyni, a to zejména při přípravě zeleninových salátů, pomazánek, marinád a zálivek. Můžete s ním však lehce pokapat třeba i maso a pečené brambory – výsledek bude stát za to (1)! A co tato ingredience udělá s vaší pletí?

Hydratace, kterou si póry užijí

Navzdory tomu, že je uvedená přísada pořádně mazlavá, její vnější použití neucpává póry. To tady opravdu nehrozí! Pokožku ale pořádně hydratuje, hloubkově vyživuje a navíc podporuje léčbu akné. Je to dáno tím, že zprostředkovává širokou škálu látek, které mají příznivý vliv na zdraví i krásu (1). Zabojuje ale i na jiných frontách!

Úleva při podráždění a stop zánětům

Jelikož není nutriční profil tohoto konopného pokladu ochuzen ani o omega-3 mastné kyseliny, hodně přispívá i k útlumu zánětů. Ke všemu zklidňuje jakékoli podráždění, což potvrzuje studie publikovaná v magazínu The Journal of Dermatological Treatment (2). Z ní jednoznačně vyplývá, že je tahle medicína velice přínosná v případě atopických ekzémů.

Delší mládí? Zaručeno!

Kromě výše popsaných výhod konopný olej zpomaluje i stárnutí (3), protože redukuje jemné vrásky, zachovává elasticitu kůže a povzbuzuje regeneraci kožních buněk. Je to zásluha přítomné kyseliny olejové a linolové. Uděláte tomuto elixíru v poličce místo?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7281216/, (2) www.davoil.ro/documente/efficacy-of-dietary-hempseed-oil-in-patients-with-atopic-dermatitis.pdf, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8876668/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat