Je vhodný tělový olej nebo mléko

Je tělový olej stejný jako tělové mléko? Vůbec ne. Tohle jsou hlavní rozdíly, které vám usnadní výběr a nákup.

V regálech drogerií a parfumerií je tolik zboží, že je těžké vybrat to správné. Co se týče péče o tělo, konkrétně olejů a mlék, máte jasno v tom, který produkt vaše pleť ocení? Jedno i druhé hydratuje pleť, ovšem rozhodně se nedá tvrdit, že tělové mléko je totéž co olej.

Hlavní charakteristika tělového mléka

Tělové mléko je lehká směs vody, oleje a emulgátorů navržená tak, aby zklidnila, hydratovala a omladila horní vrstvy pokožky. Tělové mléko dokáže uzamknout vlhkost a také absorbovat vodu odjinud, a to proto, aby se pokožka zjemnila a „zavlažila“.  Pravidelná aplikace tělového mléka pomáhá bojovat proti problémům, jako je suchost, popraskání, svědění atd. Tělové mléko vyhlazuje drsné oblasti těla, kupříkladu lokty, kolena či chodidla. Produkty tohoto typu s přidanými anti-aging látkami navíc zpomalují známky stárnutí. Tělové mléko můžete nanášet tak často, jak chcete, ale obvykle stačí jednou denně (1).

Tělový olej? Bez vody!

Tělový olej se vyrábí hlavně z olejů různého původu (jako je olej z ořechů, olej ze semen, rostlinný olej a esenciální olej). Není zde žádná přidaná voda, chybí emulgátory i konzervační látky. Některé tělové oleje mohou obsahovat antioxidanty, vitaminy A a E nebo esenciální oleje. Tělový olej je vhodné nanášet na řádně očištěnou a vlhkou pokožku. Po aplikaci olej na pokožce vytváří bariérovou vrstvu, která v pleti zadržuje vlhkost, snižte výskyt strií a jizev a pokožku rozjasňuje. Nejlepších výsledků se dosahuje denní masáží tělovým olejem, ale prospěšné je i jeho nanášení ve frekvenci dvakrát nebo třikrát týdně (2).

Co zrovna teď potřebujete?

Hydratace pokožky je hlavním účelem jak tělového oleje, tak mléka. Můžete si tedy vybrat jedno či druhé, tedy s přihlédnutím k typu pokožky a jejím konkrétním potřebám. Tělový olej je nejvhodnější pro suchou pokožku, zatímco tělové mléko uvítají všechny typy pleti. V závislosti na různých složkách se dá zlepšit kožní bariéra a elasticita pokožky. Minimalizují se problémy, jako je suchost, celulitida, ekzém a další kožní potíže. Ať už dáte přednost mléku nebo oleji, sledujte složení a informace na obale (3).

Vhodný čas na poradu s dermatologem

Obvykle jsou tělové oleje bezpečné, stejně jako mléka, ovšem pokud máte citlivou pokožku, alergii nebo jakékoli kožní onemocnění, je rozumné se před použitím některého z produktů péče o pleť poradit s dermatologem nebo zdravotníkem (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5122229/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/, (3) názor autora






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat