Skoncujte s hyperpigmentací pleti za jedinou noc

Flek sem, flek tam. Máte jich na obličeji či jinde tolik, že vás to dohání k šílenství? Nebojte, řešit se to dá. Do služby se hlásí brambora, cibule a jablečný ocet.

Pigmentové skvrny nejsou jen neestetické, ale i otravné a frustrující. Vytvořit se mohou na obličeji i po celém těle, a to z mnoha důvodů. Počítají se mezi ně genetické dispozice, přirozený proces stárnutí, přílišná náklonnost k opalování i užívání některých léků, jako jsou antibiotika, psychofarmaka nebo antikoncepce. Souvisí však i s chronickými záněty, nutričními nedostatky, zhoršenou funkcí jater a hormonálními výkyvy (1). Co na ně platí? Přírodní zbraně! A tyto vás jich zbaví za jedinou noc!

Brambora jako účinné řešení

Když se člověk snaží smazat flekaté nadělení, jsou brambory skutečně užitečné. Mají totiž přirozeně bělicí schopnosti, díky kterým zesvětlují tón pleti. A nestojí zase tolik! Vám vlastně bohatě stačí tak tři středně velké kousky. Můžete je buď zpracovat v odšťavňovači, nebo je nastrouhat a následně z nich šťávu vymačkat. Tou pak pomažte nechtěné skvrny a nechte ji působit. Čím déle, tím pochopitelně lépe. Pak už stačí jen oplach vlažnou vodou a je hotovo (2). Pokud si tuto bramborovou kúru dopřejete ve večerních hodinách, ráno vás dost možná bude čekat hodně milé překvapení!

Jděte na to přes ocet

Jablečný ocet dnes bývá běžnou součástí domácích potravinových zásob. A je to dobře, protože ho s velikou pravděpodobností máte v kuchyni i vy. I on je teď vítaným spojencem! Jen ho ve stejném poměru musíte smíchat s vodou, jinak riskujete přinejmenším podráždění. Po této nezbytně nutné alchymii už si octový roztok můžete aplikovat na postižená místa. Po pár minutách odstraňte veškeré pozůstatky a nezapomeňte na hydratační krém (2).

Ani cibule se s tím nepáře

Cibule se vážně nemusí používat jen při vaření. Pojďte ji pasovat na likvidátora tmavých flíčků, které vás připravují o nervy i sebevědomí. Manipulace s ní je úplně jednoduchá, zkrátka ji nakrájejte na tenké plátky a přiložte tam, kam je třeba. Její obsažené kyseliny váš problém vyřeší (2)!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9165630/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4142815/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat